Perjantai-illan huumaa finaaliuusinnan merkeissä

LIIGA / Ennakko
Juha Metsola on ollut Tapparan harvoja onnistujia.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Alkukauden vaisusti pelanneet Tappara ja Kärpät ottavat yhteen Hakametsän perjantai-illassa. Molempien joukkueiden peliä ovat värittäneet useat alisuorittajat ja sentteriongelmat. Perjantain huippuottelun luulisi sytyttävän sekä pelaajat että katsojat.

Tappara on voittanut kolme edellistä liigapeliään sekä niitä ennen vielä yhden CHL-ottelun. Kärppiä vastaan kirvesrinnat kuitenkin ovat hävinneet edelliset neljä peliään. Jussi Tapolan joukoilta vaaditaan alkukautta parempia otteita, jos Tappara mielii selvitä voittajana Hakametsän finaaliuusinnasta.

Tapparan viime kauden ratkaisupelaajista varsinkin Olli Palola, Kristian Kuusela ja Jan-Mikael Järvinen ovat pelanneet alle odotusten. Myös puolustukseen hankituilta Tuukka Mäntylältä ja David Kolomatisilta odotettiin enemmän. Josh Greenin loukkaantuminen taas sotki ennestäänkin heikkoa sentteritilannetta.

Järvinen on ollut kaukana viime vuoden tasostaan. Jarkko Malisen taso riittää korkeintaan kolmosketjuun. Jukka Peltola on noussut jo kakkosketjun sentteriksi, vaikka on pohjimmiltaan laituri. Sentteritilannettaan paikkaamaan Tappara hankki Henri Tuomisen ja Ville-Vesa Vainiolan. 

Tuominen ei aluksi saanut alkukauden koesopimukselleen jatkoa, ja Vainiola aloittaa kautensa LeKissä. Paineet kasautuvat edelleen hyökkäyspäässä alisuorittaneiden pelimiesten sekä vahvan alkukauden maalilla pelanneen Juha Metsolan harteille. Kärppiä vastaan maalinteossa on onnistuttava paremmin kuin tähän asti.

Kärpät ovat sarjataulukossa neljäntenä, mutta pelattuja otteluita on muita joukkueita enemmän, joten oululaisten sijoitus pudonnee reilusti alemmas. Kärppien peli on ollut lähes täysin Joonas Kemppaisen johtaman hyökkäysketjun harteilla, jossa laidoilla pelaavat Joonas Donskoi ja Julius Junttila. Patrick Davis alkaa löytää virettään, ja on tehnyt maalin kahdessa edellisessä pelissä.

Esimerkiksi Juha-Pekka Haatajalta, Mika Pyörälältä ja Dan Spangilta on lupa odottaa paljon tehokkaampaa peliä. Pahin pettymys Nicolas Deschamps sentään heivattiin ulos joukkueesta. Korvaajaksi otettiin tuttu ja turvallinen Esa Pirnes, joka on tuttu myös kotijoukkueelle.

Kärppien maalinsuulla Tomi Karhunen ei ole kyennyt vastaaviin venymisiin kuin viime keväänä. Iiro Tarkki on pelannut vakuuttavammin ja on kenties nappaamassa ykköstorjujan viittaa itselleen.

Ylivoimalla kumpikaan joukkue ei ole vakuuttanut. Kärpät sentään on ollut aavistuksen umpisurkeaa Tapparaa tehokkaampi. Alivoimalla oululaiset ovat olleet Liigan heikoimpia joukkueita.

Perjantai-illan finaaliuusinnassa voiton vie joukkue, jonka tehottomat yksilöt nousevat tärkeässä ottelussa omalle tasolleen.

Seuraa Heitä

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Veivasi näyttävän maalin SaiPaa vastaan voittolaukauskilpailussa. Näyttääkö kapteeni esimerkkiä myös Kärppiä vastaan?

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Maalintekijäksi hankittu jenkkilaituri surffaili ja jäähyili alkukauden. Viime peleissä on alkanut vaikuttaa maalintekijältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle