Patrik Laine kuriin tai finaalipaikka karkaa Kärpiltä!

LIIGA / Ennakko
Ilmiömäisessä vireessä oleva Laine on syytä pitää erossa kiekosta ja poissa maalintekosektorilta.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuudennen välieräottelun käsikirjoitus on yksinkertainen. Joko Tappara ottaa finaalipaikan tai Kärpät siirtää ratkaisun seitsemänteen peliin.

Tapparan ja Kärppien välieräsarjasta odotettiin tasaväkistä, mutta kovatasoista. Varsinkin kaksi edellistä peliä ovat jopa ylittäneet odotukset. Kaksi jatkoeräratkaisua, Patrik Laineen huikeat suoritukset, hienoja nousuja takaa-ajoasemasta tasoihin ja ohi − vain muutamia mainitakseni.

Kuudennessa pelissä panos on vielä aiempaa kovempi, koska Tapparalla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus katkaista sarja. Vanhan kiekkokliseen mukaan juuri se ratkaiseva voitto on kaikkein vaikein.

Tapparalla on ollut vaikeuksia ottelusarjojen ratkaisuissa viime vuosina, mutta kuluvana keväänä tilanne vaikuttaa erilaiselta. Puolivälieräsarja Lukkoa vastaan ratkesi heti ensimmäisessä mahdollisessa pelissä. Viidennessä välierässä Tappara näytti jo taipuvan, mutta Laineen maailmanluokan ratkaisu löi viimeisellä minuutilla pelin tasoihin.

Jatkoerässä vastuun otti koko runkosarjan upeasti toiminut tutkapari Kristian Kuusela-Henrik Haapala.

Kärpillä on yhtä lailla nälkäisiä ja ratkaisuihin pystyviä pelaajia. Nuorten maailmanmestarit Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat olleet isossa roolissa. Aho johtaa pudotuspelien pistepörssiä ja yhdeksän ottelun pisteputki katkesi edellisessä ottelussa.

Puljujärvi laukoi neljännessä pelissä voittomaalin toisessa jatkoerässä ja on joka pelissä hakenut aktiivisesti ratkaisuja. Nuoria tähtiä ovat hienosti tukeneet kokeneet Esa Pirnes ja Mika Pyörälä.

Kumpi tekee ratkaisevan virheen?

Molemmat joukkueet ovat taktisesti ja pelillisesti laadukkaita ja tasaväkisiä. Kaksi edellistä peliä on ratkennut vasta jatkoerässä, ja useimmat maalit ovat syntyneet jonkinlaisen virheen seurauksena.

Harhasyötöt, merkkausvirheet, hölmöt jäähyt ovat nyt pannassa. Peli on todennäköisesti hyvin varovaista ja tarkkaa puolustamista − ainakin siihen asti että jompi kumpi joukkue tekee avausmaalin.

Erikoistilanteissa Tappara on pärjännyt aavistuksen paremmin, mutta Kärppienkin ylivoima on ollut toimiva. Viidennessä pelissä nuori puolustaja Taneli Ronkainen sai vastuuta viivamiehenä ja toi Kärppien hyökkäys- ja ylivoimapelaamiseen uutta virtaa.

Sankarinviittaa hamuaa nelisenkymmentä eri pelaajaa. Maanantai-ilta näyttää, nouseeko sankari Tappara-leiristä vai yltääkö Kärpät vielä viimeiseen oljenkorteen.

Seuraa Heitä

Patrik Laine #29 | Winnipeg

Laitahyökkääjä

Vaikka viidennen pelin voittomaalin iskikin Henrik Haapala, Tapparan suurin sankari kahdessa edellisessä pelissä on ollut 17-vuotias superlupaus. Laine on esitellyt yleisölle räjähtävää laukaustaan, sametinpehmeitä käsiään sekä jääkylmiä hermojaan.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Kärppien tärkein pelaaja tällä hetkellä. Nuorukainen pelaa isoja minuutteja, mutta kovalla tasolla. Erityisesti ylivoimalla äärimmäisen oivaltava ja vaarallinen. Ja Tappara-leirissä varmasti muistetaan Ahon kyky ratkaista isoja pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle