Nostaako Tampereen finaalikiima Tapparan tasoihin?

LIIGA / Ennakko
Kuusela ja Karhunen lennokkaalla törmäyskurssilla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät johtaa finaalisarjaa 2-1. Maanantaina finaaliottelut jatkuvat Tampereella Hakametsän kiekkopyhätössä. Kotijoukkueella on oiva tilaisuus tasoittaa sarja, sillä koko Tampere on seonnut kiekkohuumasta Hämeenkadun patsaita myöten.

Edellisen pelin ratkaisu

Joonas Kemppaisen ketju oli Tapparalle liikaa. Vierasjoukkue nousi pelin edetessä 2−0-tilanteesta tasoihin Olli Palolan tehdessä molemmat kirvesrintojen osumat, mutta se ei riittänyt.

Peli päättyi tuttuun tapaan 3-2, mutta lauantaina voittoa ei ratkottu vasta jatkoerässä, vaan normaali peliaika riitti Kärpille.

Tapparalla oli vaikeuksia käynnistyä ensimmäisessä erässä, eikä sitä helpottanut heille vihelletyt jäähyt. Melkein kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla pelanneen joukkueen peli sekoittui sen verran, että koneen käynnistyessä Kärppien kone oli jo täydessä vauhdissa.

Toinen erä oli Tapparan lievää hallintaa, mutta viimeistely uupui. Peli ratkesi kolmannessa erässä, kun Julius Junttila iski erän lopulla 3−2-osuman.

Kärpät otti voitollaan toisen kiinnityksen Kanada-maljaan.

Pääpointit neljänteen taisteluun

Tappara ei ole saanut Kemppaisen ketjua kuriin ainakaan Oulussa pelattaessa, vaikka se oli lähtökohta koko finaalisarjalle heidän osaltaan.

Viimeksi Hakametsässä loisti kuitenkin Kärppien ykköskenttä ja varsinkin Ivan Huml, joten ryhtiliike kotihallissa Kärppien kolmoskenttää vastaan on taas mahdollinen.

Maalivahtipeliin tämä sarja ei kaadu. Sekä Juha Metsola että Tomi Karhunen ovat näyttäneet pystyvänsä huipputorjuntoihin. Metsolalla työnsarkaa on ollut vastustajaa enemmän.

Laukauksia, fyysisyyttä, suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä ilman jäähytuomioita - niitä Tapparalta odotetaan. Nyt ei voi enää neppailla ja kikkailla hienoja maaleja, vaan pitää taistella kullasta.

Tilastopoiminnat finaalisarjasta

Jäähytilastot joukkueiden välillä ovat tasaiset tässä sarjassa. Tappara on istunut jäähypenkillä yhteensä 20 minuuttia, kun Kärpät on kuluttanut penkkiä 18 minuutin verran. Ylivoimamaalit jakautuvat Tapparan eduksi 3-2.

Maalivahtien torjuntamäärät ja laukaisutilastot kertovat Tapparan laukovan huomattavasti vähemmän. Metsolalle torjuntoja kolmesta ottelusta on kertynyt 71 ja Karhuselle 50. Laukaisumäärät ovat Kärppien eduksi 129-98.

Seuraa Heitä

Olli Palola #79 | Timrå

Laitahyökkääjä

Ainoa kolmannen ottelun Tappara-onnistuja. Kaksi maalia verkkoon iskeneen kultakypärän kultakausi ei taida olla ohi.

Joonas Kemppainen #23 | Kärpät

Keskushyökkääjä

Tämä Joonas ei ketjukavereilleen häviä ainakaan maalinteossa. Lauantaina Kemppainen johdatti ketjunsa tekemään kaikki kolme Kärppien maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle