Matka kesken

LIIGA / Ennakko
Kaksi Kärppien pelaajaa on pistetilastossa kolmen parhaan nikkarin joukossa. Pistepörssiä johtava Petr T e n k r a t on myös maalintekijätilaston kärjessä. Erinomaisten yksilöiden lisäksi Kärpät on onnistunut mukavasti myös joukkueena ja sillä onkin eniten tehtyjä maaleja liigassa. Nämä ovat yksittäisiä selittäjiä sille, että joukkue on tällä hetkellä liigassa kolmantena.

Tapparasta sen sijaan ainoastaan yksi pelaaja, Jussi Tarvainen, mahtuu kahdenkymmenen parhaan pistemiehen listalle. Joukkue on tehnyt 20 maalia vähemmän kuin torstainen vastustajansa. Tässä valossa ei olekaan ihme, että tamperelaisjoukkue löytyykin sarjataulukosta seitsemänneltä tilalta.

Maaleja kaivataan, saadaanko niitä?

Kotijoukkue on taistellut jo pitkään maalinteko-ongelmien kimpussa. Tiistaina tamperelaiset saivat vihdoin aikaiseksi useamman maalin yhdessä ottelussa, sillä Ilveksen maaliverkkoa pöllytettiin neljästi. Vastaavaan maalimäärään joukkue on yltänyt viimeksi 8.10. vajaamiehistä Ässäjoukkuetta vastaan.

Tiistain ottelu ei maalimäärästä huolimatta tarjonnut juuri hymynaiheita, sillä peli oli verrattain sekavaa alusta loppuun. Nyt, kun pohjoisesta saapuu kovakuntoinen joukkue, ei tiistaina nähtyyn kävelyvauhtiin ole varaa edes hetkittäin. Muutoin supermiehillä täydennetty elikkolauma luistelee kirvesrintaisten yli ja jättää ruosteista vanaa jälkeensä.

Mielenkiintoisen yksityiskohdan otteluun tarjoaa entisen Kärppä-hyökkääjän Kimmo Koskenkorvan esiintyminen kotijoukkueen paidassa. Miehen pelituntuma uhkaa löytyä ja jos vain asennepuolella jokin asia voi tarjota lisäpiristettä, se on viimekautinen joukkue ja siellä tutut pelikaverit.

Kärpät luottaa yhteen mieheen yli muiden ja miksei luottaisi. Petr Tenkrat on tehnyt vastustajien maalivahdeista narreja, vastustajajoukkueen nimistä riippumatta. Kaveri ei liikoja tiloja tarvitse, kun kiekko löytää tiensä maaliin. Kun kaveritkaan eivät painele vierellä jäätynein rantein, saa tamperelaispuolustus olla hereillä koko ajan. Kuka tahansa Kärpistä kykenee tarvittaessa ratkaisuihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle