Kultainen PuLa-Aho kohtaa Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Jesse Puljujärvi iski ottelun avausmaalin joukkueiden viime kohtaamisessa Tampereella.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Nuorten leijonien tehoketju "PuLa-Aho" kohtaa jälleen kaukalossa, kun Laine ottaa mittaa Ahosta ja Puljujärvestä. Tapparan ja Kärppien välinen taistelu on kauden kolmas, ja toinen Tampereella. Toistaiseksi voitot ovat tasan 1-1.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue Tappara on ehtinyt pelata vasta kaksi peliä vuoden 2016 puolella, mutta on onnistunut voittamaan molemmat kohtaamiset varsinaisella peliajalla. Ensin kaatui Blues Tampereella ja sitten Pelicans Lahdessa.

Vierasjoukkue Kärpille kohtaaminen Tapparan kanssa on jo vuoden viides peli, jos voittoisa CHL-ottelu Lukkoa vastaan lasketaan mukaan. Liigasta Kärpät on ehtinyt kerätä tämän vuoden puolella jo seitsemän pistettä kasvattaen näin etumatkaa muihin sarjataulukossa.  

Ratkaisukohdat

Vaikka viidentenä sarjataulukossa majaileva Tappara on voittanut kaksi viimeistä otteluaan, on parhain pelivire joukkueelta ollut kadoksissa. Kärppiä vastaan joukkueen olisi pakko löytää se, mikäli mielivät kotona kolme pistettä vierailta ottaa. 

Dominik Hrachovina on aloittanut vuoden näyttävästi käytyään HPK:lla lainassa. Tomi Karhusta ei ole Tappara-maalilla nähty joulukuun jälkeen. Torstai näyttää torjuuko Karhunen kuitenkin vanhaa seuraansa vastaan.

Kärpät piristyi hieman nuorisokaartin palattua kokoonpanoon. Sebastian Aho iski heti paluuottelussa 1+1-tehot ja Jesse Puljujärvi sai syöttöpisteen. Antti Kalapudas ei yltänyt pisteille, mutta häneltäkin nähtiin hyviä suorituksia.

Atte Pentikäinen ja Jani Hakanpää eivät ole vakuuttaneet pakkiparina. Kaksikolta on nähty mokia etenkin kiekon kanssa. Kärppien tulisi myös olla huolellisempi oman maalin edustansa kanssa, ettei Tappara pääse helpolla rokottamaan suoraan maalin edestä. 

Erikoista

Kun Tappara ja Kärpät viimeksi kohtasivat Hakametsässä oli halli täynnä NHL:n pelaajatarkkailijoita Patrik Laineen ja Puljujärven vuoksi. Laine loukkaantui heti ottelun alussa, eikä päässyt näyttämään kykyjään tarkkailijoille. Puljujärvi loisti kyseisessä ottelussa vaikka Kärpät hävisikin. 

Molempien pelaajien voittaessa juuri MM-kultaa Nuorissa Leijonissa, saivat pelaajatarkkailijat vielä enemmän aihetta valita suomalaiset ensi kesänä NHL-varaustilaisuuden kärkikierroksilla.

Laine on ollut sairaana kultajuhlista lähtien, mutta nousee toivottavasti ja luultavasti torstaina kaukaloon kohtaamaan Leijonissa hänen kanssaan loistaneet Ahon ja Puljujärven.

Seuraa Heitä

Pekka Saravo #6 |

Puolustaja

Tapparan konkaripakki on kunnostautunut syöttöjen tarkkuuksissa. Jopa omasta päästä näyttäviä passeja vastustajan siniviivalle tarjoileva Saravo on suotta jäänyt huomiotta.

Antti Kalapudas #51 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Nouseeko vähemmällä huomiolla ollut kultaleijona pois Ahon, Puljujärven ja Laineen varjoista?

» Lähetä palautetta toimitukselle