Kiinnostaako runkosarjan voitto Tapparaa?

LIIGA / Ennakko
Ivan Huml nikkaroi edellisottelussa jokereita vastaan neljä syöttöä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tapparan ja Kärppien kohtaamisessa on panoksena runkosarjan voitto, vaikka sarjaa on vielä monta peliä jäljellä. Kärppien voitto Hakametsässä kasvattaisi oululaisten johdon jo todella turvallisentuntuiseksi.

Tapparan ja Kärppien kohtaamisessa kenties mielenkiintoisinta on nähdä uskaltaako Tappara lähteä hakemaan pelistä rohkeasti voittoa. Jukka Rautakorven joukkueeseen ajama pelitapa ei kotikentälläkään ole ollut varsinaisesti hyökkäyspainotteinen, vaan joukkue on kääntänyt pelejä edukseen tiiviin puolustuspelaamisen kautta. Tällä tavalla Tappara voisi lähteä pelaamaan tiistainakin Kärppiä vastaan ja luultavasti ainakin jatkoaika silloin voisi olla lähellä. Tilanne on kuitenkin se, että mikäli Tapparaa kiinnostaa yhä runkosarjan voitto, pitäisi sen väkisinkin kaivaa kaikki kolme pistettä sarjakärjeltä, jotta piste-ero selvästi kaventuisi.

Tappara kompuroi tammikuun tasauksessa SaiPan kanssa niin, että kahden ottelun saldoksi jäi vain vieraista saatu yksi piste. Siitä huolimatta voisi kuvitella, että turvallisentuntuisesti sarjakakkosena majailevalla Tapparalla ei olisi juuri hävittävää Kärppiä vastaan. Kärpät kykeni puolestaan ottamaan tammikuun tasauksessa Jokereiltä neljä pistettä. Tammikuussa joukkue on kuitenkin yleisesti ottaen hieman hapuillut, sillä seitsemästä tammikuussa käymästään ottelusta se on hävinnyt neljä. Toisaalta kuitenkin vain kerran varsinaisella peliajalla.

Tahto ratkaisevassa roolissa

Tapparalla on joka tapauksessa tiistain ottelussa jonkinlainen kilven kiilloittamisen paikka. Viimeisin kotiottelu SaiPaa vastaan oli varsinkin kaksi ensimmäistä erää joukkueelta varsin halutonta. Joten vaikka SaiPa omalla tiiviillä keskialueen sumpulla osittain sai Tapparan näyttämään huonolta, tietynlaisen tahtotilan puuttuessa ei voi toisaalta katsoa kuin peiliin, jos hyökkäykset eivät suuntaudu kohti maalia. Tapparan lennokkuuden puuttumista voi toki jonkinverran perustella Pekka Jormakan loukkaantumisellakin, sillä tutkapari Olli Palolan tekemisessä Jormakan puutos on myös näkynyt.

Tiistaina kotijoukkueen voi nähdä kuitenkin kaventavan eroa vierailijaan vain haluamalla voittoa enemmän ja haastamalla rohkeasti vieraat pelin joka osa-alueella. Kärpät on silti ennakkosuosikki peliin, etenkin kun se pääsee Hakametsään parhaalla kokoonpanollaan. Varsinkin ketju Ben Maxwell-Ivan Huml-Juhamatti Aaltonen oli tasauskierroksen toisessa kohtaamisessa Jokereille täysin pitelemätön.

Seuraa Heitä

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Greenistä on muodostunut erittäin tärkeä hyökkääjä Tapparalle. Kolossin edesottamukset kentän molemmissa päissä ovat Tapparalle Kärppiä vastaan suuressa roolissa, jotta voitto irtoaisi.

Ben Maxwell #49 |

Keskushyökkääjä

Kärppien Kanadanapu Maxwell pisti edellisottelussa jokereita vastaan verkot tötterölle kahdesti. Pysyykö Maxwell ja ylipäätään koko ketju Aaltonen ja Huml mukaanluettuna aisoissa Tampereella?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 4 6 10
2.Antti Erkinjuntti 1 6 7
3.Nick Bailen 2 3 5
4.Josh Green 3 1 4
5.Tomas Plihal 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle