Kärpät ryöväämään kotietuaan takaisin

LIIGA / Ennakko
Maalivahdit ovat merkittävän suuressa roolissa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Keskiviikkona pelattu ensimmäinen finaaliottelu päättyi vierasjoukkue Tapparan jatkoerävoittoon Kärpistä. Tamperelaiset onnistuivat ryöstämään kotiedun itselleen tiukan kamppailun päätteeksi lukemin 2-3.

Edellisen ottelun ratkaisu

Tasakentällisillä pelattaessa Tappara oli parempi. Ylivoimamaalit menivät joukkueille tasan, vaikka Kärpät ylivoimaa saikin kokeilla enemmän. Kärppien ylivoima näytti vaaralliselta ja paikkoja tuli tuon tuosta, mutta viimeistään Juha Metsola pysäytti kiekot ja taisi hieman tuuriakin olla mukana.

Viidellä viittä vastaan pelattaessa jokainen Tapparan kenttä pystyi luomaan hyökkäyksiä ja joukkueen peli näytti ehjältä. Kärppien "JJJ-ketju" sai aikaan eniten Tappara-päädyssä ja muut kentät jäivät selvästi sen varjoon.

Varsinkin Kärppien Joonas Donskoi näytti ilmiömäistä taituruuttaan kiekon saatuaan. Tapparan joukkueesta esiin kiekonkäsittelytaidoillaan nousivat kolmoskentän Jan-Mikael Järvinen ja Pekka Jormakka.

Ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tasan 2-2, mutta kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu vain reilu minuutti, niin Teemu Aallon kuti läheltä siniviivaa löysi tiensä Tomi Karhusen taakse.

Tappara-Lukko-sarjassa ensimmäisenä maalin tehnyt joukkue voitti pelin, mutta tässä sarjassa se ei päde. Kärpät ei ollut hävinnyt yhtään peliä kotonaan pudotuspeleissä ennen keskiviikkoa ja Tapparan kohtaamista. Asetelmat menivät siis monelta osin uusiksi.

Pääpointit toiseen finaaliotteluun

Tuomarilinja oli vaihteleva ensimmäisessä finaaliottelussa erien välillä ja se tulisi vakiinnuttaa loppuihin otteluista. Tuomarilinjaan joukkueet pystyvät kuitenkin halutessaan sopeutumaan, joten selvä sellainen tulisi raitapaidoilta pian löytyä.

Kärpät ei enää voi tuudittautua siihen, että kotivoitot riittävät. Tapparan on oltava jämäkkä isäntä Tampereella perjantain ottelussa, ettei Kärpät ryövää kotietua takaisin Ouluun "JJJ-kentän" pyörittäessä peliä Tapparan päädyssä.

Lasse Kukkosta odotetaan Kärpät-pakistoa jämäköittämään, sillä sinne Tappara haluaa jälleen iskeä. Ensimmäinen ottelu näytti, että Kärppien puolustuksesta puuttuu pelote, ja alivoimakin on hieman hukassa ilman Kukkosta.

Tappara jatkaa fyysisellä linjalla, sillä se on todettu toimivaksi. Neloskenttä ja Stephen Dixon jakelevat taklauksia, kun pistemiehet tehtailevat vaarallisia hyökkäyksiä. Kuten huomattu, Jukka Peltola blokkaa kiekkoja vaikka päällään, eikä kiekkoa pelätä.

Tilastopoiminta

Viime kausi oli ensimmäinen kausi kun Suomen mestaruus ratkottiin seitsemännessä ottelussa. Kärpät aloitti ja lopetti finaalisarjan voitolla, ja jokainen peli ratkesi yhden maalin erolla.

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Ilmiliekkeihin syttynyt laituri on tehtaillut Tapparan miehistöstä eniten pisteitä pudotuspeleissä. Saattaa olla, ettei kaikkea ole vielä kiiturilta nähty.

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Tarvitseeko tähän edes kirjoittaa mitään? Jokainen, joka on nähnyt edes yhden pelin Kärpiltä, on painanut numeron 72 mieleensä. Donskoi on jatkuvasti vaarallinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle