Virheitä välttämällä kohti voittoa

LIIGA / Ennakko
Kevättä kohti mennessä taistelu ei ainakaan vähene.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon kierroksen kärkikamppailu pelataan Tampereella, kun kovakuntoiset Tappara ja JYP hakevat asetelmia pudotuspeleihin.

Tappara ja JYP taistelevat vielä jopa runkosarjan voitosta ja ainakin mahdollisimman hyvistä asetelmista pudotuspeleihin. Molemmissa joukkueissa on tapahtunut pelaajistossa pientä liikehdintää. Puolustaja Aleksi Salonen siirtyi JYPistä Tapparaan. Hyökkääjä Elmeri Kaksonen taas palasi Tampereelta Lappeenrantaan.

Edelliset ottelut

Tuplapeliviikolla JYP voitti kaksi neljästä ottelusta saalistaen yhteensä seitsemän pistettä. Tappara vastaavasti voitti peleistään kolme, mutta pääsi pisteille kaikissa neljässä ottelussa. Yhteensä kirvesrinnoille kertyi pisteitä yhdeksän. Sarjataulukossa Tappara on JYPiä neljä pistettä jäljessä, mutta on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Ratkaisukohdat

Vain yksi tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista on päättynyt useamman kuin yhden maalin erolla. Tappara on Liigan parhaita kotijoukkueita, JYP taas parhaita vierasjoukkueita. Ratkaisua on vaikea ennustaa, mutta voitto saattaa ratketa yhteen virheeseen.

Sportia vastaan Tapparalta nähtiin ylimielistä, laiskaa ja huolimatonta puolustuspelaamista, mistä tuloksena viisi päästettyä pelitilannemaalia. JYPiä vastaan ei ole varaa kikkailla kiekon kanssa alimpana miehenä tai jättää kultakypärää vapaaksi maalin eteen.

Erikoista

Liigassa viidenneksi eniten maaleja tehneen JYPin tehot ovat jakaantuneet tasaisesti. Paras pistemies Jani Tuppurainen on pistepörssissä vasta sijalla 25. Hänen edellään on yhteensä neljä Tappara-pelaajaa ja Patrik Laine on Tuppuraisesta seuraavalla sijalla pisteen vähemmän tehneenä.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Taitava hyökkääjä on palannut tehokkaana kaukaloon pienen loukkaantumisen jälkeen. On hyvänä luistelijana jatkuva uhka hyökkäyspäässä.

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Pienestä roolistaan huolimatta JYPin paras maalintekijä. Jokainen rannelaukaus on potentiaalinen maalintekotilanne.

» Lähetä palautetta toimitukselle