Tappara ja JYP katkomaan toistensa voittoputkia

LIIGA / Ennakko
Juha Metsolaa ei ole yllätetty kahteen peliin.
Kuva © Eriikka Hienola
Lauantaina Hakametsässä kohtaavat Liigan kärkipäässä majailevat ja marraskuussa voitokasta peliä esittäneet Tappara ja JYP. Joukkueiden aiemmissa kahdessa keskinäisessä kohtaamisessa on molemmissa päädytty jatkoajalle. Kaukana se ei ole nytkään.

Kun aletaan lähestyä joulua ja Liigan runkosarja lähestyy puoltaväliään, Tappara ja JYP vaikuttavat molemmat varteenotettavilta tekijöiltä taistelussa mestaruudesta. Myös marraskuussa molempien joukkueiden peli paria lipsahdusta lukuunottamatta on sujunut voittoisasti. Tapparan marraskuun mahalasku sattui kotiottelussa HPK:ta vastaan, jossa 4-0 johto lipesi käsistä ja tuloksena oli jatkoaikatappio. JYP-otteluun kirvesrinnoilla on alla murskavoitto Kuopiosta KalPa-vierailulta, kun isännät kaatuivat 0-5.

JYP puolestaan pääsee sekin peliin voitto alla, kun kotona seuran 90-vuotisjuhlia vietettiin voitokkaissa tunnelmissa Ässien kaatuessa 3-1. Marraskuussa JYP on menettänyt viidessä pelaamassaan ottelussa vain 4 sarjapistettä. Kyseessä on siis kahden oivassa vireessä porskuttavan joukkueen mittelö.

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaväkisiä. Tampereella Tappara vei voiton voittomaalikilpailussa, kun taas Jyväskylässä JYP voitti jatkoajalla. Hakametsässä onkin luvassa nykypäivän hyvätasoinen kiekkomittelö - vauhtia, tarkkaa taktista pelaamista ja tuskin kovin paljoa maaleja.

Maalivahdit ja profiilipelaajat vastakkain

Myös maalivahtipeli näyttäisi molemmilla joukkueilla olevan voittavan joukkueen edellyttämällä tasolla. Siinä missä JYP:in Tuomas Tarkki on torjunut hyvällä torjuntaprosentilla lähes kaikki joukkueensa pelit, on Juha Metsola Tapparassa torjunut miltei samalla torjuntaprosentilla kaikki pelit.

Tappara toi hiljattain joukkueeseen Andy Chiodon kakkosmaalivahdiksi. Miehen debyytti on Tapparan maalissa vielä näkemättä ja mikäli se JYP-ottelussa nähtäisiin, olisi se melkoinen yllätysveto Jukka Rautakorvelta. Todennäköisempää on, että joukkue luottaa tiukassa kärkiottelussa tulikuumaan Juha Metsolaan, jonka selän taakse on isketty viimeisessä kolmessä ottelussa vain yksi osuma.

Eric Perrin on johtanut JYP:in hyökkäystehoilua, ollen kahdessa viimeisessä ottelussa ratkaisevassa roolissa. Tapparalla puolestaan Pekka Jormakka on noussut sille tasolle, mitä moni häneltä odottikin - perjantaina hän oli KalPalle täysin pitelemätön kirjauttaen neljä pistettä.

Ykköstykkien takana Tapparan Josh Green on myös alkanut lunastaa hänelle asetettuja odotuksia, sillä mies on neljän pelin mittaisessa pisteputkessa. JYP:in puolelta Max Wärn vetää kuitenkin pisteputkivertailussa vieläkin pidemmän korren, sillä hänen nimensä on kirjautunut pistetilastoihin jo viidessä perättäisessä ottelussa.

Seuraa Heitä

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen valovoimaisin hyökkääjä alkaa selvästi lämmetä kauden päästessä pidemmälle. Miehen lavasta ovat lähteneet JYP:ille voitot ratkaisseet osumat kahdessa viime pelissä.

Pekka Jormakka #25 | Jukurit

Laitahyökkääjä

Tapparan Jormakka-Järvinen-Palola -ketju on muodostunut yhdeksi koko Liigan vaarallisimmista trioista. Jos Jormakan nimeä ei löydy pistetilastoista pelin jälkeen, on JYP silloin lähempänä voittoa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 4 2 6
2.Josh Green 2 4 6
3.Pekka Jormakka 4 2 6
4.Olli Palola 3 2 5
5.Ville Nieminen 1 3 4
JYP M S P
1.Éric Perrin 4 2 6
2.Kristian Näkyvä 2 3 5
3.Max Wärn 1 3 4
4.Markus Nenonen 0 3 3
5.Jyrki Välivaara 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle