Ilmassa trillerin ainekset

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Tappara voittoputkeaan?
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara saa vastaansa heti perään toisen helsinkiläisjoukkueen, kun lukuisten loukkaantumisten kanssa painiva Jokerit saapuu vieraaksi perjantai-iltana Hakametsään. Ottelussa nähdään mielenkiintoiset paluumuuttajat, sillä Tomi Lämsän ja Tomek Valtosen toimitsijakiellot on lusittu ja täten kaksikko palaa vieraiden penkin taakse. Tuoko tämä Jokereiden peliin kaivatun tasaisuuden?

Vaikka Tappara alkaa olla sarjataulukossa sen viivan yläpuolella mitä monissa medioissa povailtiin ennen kautta, ei kotivoitoilla olla tähän mennessä vielä juhlittu. Täysi pistepotti  kotipelistä on tullut ainoastaan viime perjantailta, paikallisvastustaja Ilveksestä.

Tiistaina kirvesrinnat hakivat tärkeän pistepotin HIFK:n kotiluolasta Nordikselta. Tapparalla on ollut pari päivää aikaa huilia ennen perjantain koitosta, joten joukkue pääsee varmasti peliin tuoreemmilla jaloilla liikkeelle kuin vieraat.

Jokereilla on menossa suhteellisen tiivis peliviikko. Alla on tärkeä niskalenkki paikallisvastustaja HIFK:sta. Aikaa palautumiseen ei sen koommin ole, sillä joukkueella on edessä lähes välittömästi matka kohti Tamperetta. 

Jos Tappara on tykännyt, ainakin pisteiden valossa, pelata tähän mennessä vieraissa, ei Jokereista voi sanoa samaa. Täyttä pistepottia joukkue ei ole onnistunut saalistamaan vielä vieraissa. Ainoat vieraspisteet ovat tulleet Hakametsässä voittomaalikilpailun jälkeen, Ilveksen kustannuksella. 

Barkov vs Teräväinen

Ottelussa nähdään mielenkiintoiset nuorten kaksinkamppailut höystettynä konkareilla, kun Tapparan tulinen kaksikko Aleksander Barkov-Henrik Haapala kohtaa duo Teuvo Teräväisen-Teemu Pulkkisen. Teräväinen ja Pulkkinen kaipaavat roimasti potkua peliinsä, sillä edellä mainittu kaksikko on onnistunut tämän kauden pelissään huomattavasti paremmin mitä Jokereiden nuori tutkapari. Jokerit kaipaakin kipeästi tämän kaksikon maaleja, jotka ovat lähinnä vain varjoja viime kauteen nähden. Sen sijaan Valtteri Filppulan maalijyvä on tainnut vihdoin löytyä, sillä ketsuppipullo aukesi torstai-iltana.

Tappara kaipaa edelleen laajempaa rintamaa ratkaisuissaan. Joukkueen kakkosketju on ollut edelleen kantava voima viimeisissä peleissä. Jerry Ahtolan ja Jussi Makkosen kaltaiset pelaajat ovat pelanneet jo monta peliä pisteittä. Jo näiden herrojen herääminen terävöittäisi Tapparan peliä entisestään.

Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan hyvin ratkaisevassa roolissa. Jäähyjä ottelussa tullaan varmasti näkemään runsaasti, sillä Tappara majailee liigan jäähytilaston sijalla kolme, ja Jokerit sijalla viisi. Kykeneekö kotijoukkueen alivoima tappamaan Erik Karlssonin johtaman Jokerit-ylivoiman? Kumman joukkueen paketti pysyy kasassa 60 minuuttia?

Jokereiden sairastuvalla ikävän täyttä, Lämsä ja Valtonen tekevät paluun

Jokereiden sairastuvalla näyttäisi olevan tunkua enemmän kuin koskaan. Luettelo on hyvinkin pitkä, sillä vieraiden riveistä ovat sivussa ainakin puolustajat Markus Nordlund ja Antti-Jussi Niemi sekä hyökkääjät Ben Eaves, Riku Hahl, Nichlas Hardt, Teemu Henritius, Tomi Mäki ja tällä viikolla sivuun joutunut Jani Rita. Jobinpostia tuli myös viime pelistä, sillä aivotärähdyksen saaneen Matti Lambergin pelaaminen perjantaina on vielä epävarmaa.

Semir Ben-Amor on edelleen pelikiellossa. Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen palaavat joukkueen valmennuksen vahvuuteen.

Tappara pääsee otteluun todennäköisesti parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Niclas Lucenius, Olli Palola, Jussi Halme ja Jan-Mikael Järvinen pelailevat edelleen LeKin vahvuudessa, joten vaihtoehtoja löytyy hädänkin sattuessa. Kirvesrintojen ainoa kokoonpanomuutos saattaa tapahtua tolppien välissä, mikäli Juha Metsola korvaa suuresti vastuuta saaneen Pekka Tuokkolan.

Seuraa Heitä

Aleksander Barkov #16 | Florida

Keskushyökkääjä

Edelleen kaiken hehkuttamisen arvoinen. On tehtaillut pisteitä joka ikisessä pelissä, lukuunottamatta JYP-peliä. Joukkueen ja sähäkän kakkosketjun kantavia voimia. Eipä pidä unohtaa myöskään ketjukavereita Henrik Haapalaa ja Ville "Nemo" Niemistä.

Antti Erkinjuntti #74 |

Laitahyökkääjä

European Trophyssa tehoillaan säväyttänyt laituri ei ole onnistunut säväyttämään samalla tavalla itse liigassa. Joko vihdoin lähtisi juna kulkemaan?

Teuvo Teräväinen #86 | Carolina

Laitahyökkääjä

Ei ole pystynyt pelaamaan omalla tasollaan. Haistaa kyllä tekopaikat, muttei onnistu maalinteossa. Kaipaa todella onnistumisia, jotta peli lähtisi paremmin kulkemaan. Kykeneekö horjuttamaan Barkovia?

Erik Karlsson #65 | San Jose

Puolustaja

Hakametsän yleisö seuraa varmasti Valtteri Filppulan ohella miehen jokaista liikettä. Tuleeko toinen täysosuma perjantai-iltana?

» Lähetä palautetta toimitukselle