Uutta nostetta hakemassa

LIIGA / Ennakko
Heikosti alkukauden pelanneet tamperelaisseurat kohtaavat Hakametsässä kolmannen kerran tällä kaudella. Panoksena tiistai-iltana on mahdollisuus uuteen nousuun kohti playoff-sijoituksia.

Kuntokäyrät

Sarjan häntäpäässä majailevat tamperelaisseurat lähtivät joulutauolle tappiot niskassaan. Ennen taukoa joukkueiden kuntokäyrät osoittivat kuitenkin eri suuntaan: Tapparan vauhti oli valmentajanvaihdoksen jälkeisen huuman jälkeen kääntynyt laskuun, kun taas Ilves on viimeisen kymmenen ottelun aikana jäänyt vain kolmesti ilman pisteitä ja niistäkin kaksi kertaa Helsingin IFK:ta vastaan.

Tamperelaiset ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Kauden avausottelu oli varsinainen maali-iloittelu viidellätoista maalillaan, kun taas toisessa ottelussa nähtiin jo puolustuspeliäkin. Pääpiirteissään ottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia ja maaleja on nähty runsaasti. Maalit tulisivat tiistainakin tarpeeseen, sillä molemmat joukkueet kärsivät pahoista maalinteko-ongelmista ennen joulutaukoa.

Ratkaisun paikat

Tapparan hyökkäyspeli kokee vajeen Aleksander Barkov jr:n ollessa nuorten mm-kisajoukkueen matkassa Kanadassa. Ennakkoon voisi ajatella hänen poissaolonsa olevan merkittävämpi menetys Tapparalle, kuin esimerkiksi Ilves-hyökkääjä Mikael Kurosen poissaolo Ilveksestä. Nämä pienet asiat varmasti ratkaisevat tiistaina. Sen verran tasaisia ovat kauden kaksi aiempaa kohtaamista olleet.


Tiistaina on aika näyttää kentällä se, mitä joulutaolla on harjoiteltu.
Daniel Cfir Levi - http://daniellevi.fi/

Ilveksen suurin puheenaihe joulutauolla oli Ville Koistisen mahdollinen myynti venäläisseura Sibiriin. Näyttää kuitenkin siltä, että Koistinen kurvailee tiistain paikallisottelussa jälleen Ilveksen paidassa. Maalivahdeista Sami Aittokallio on nuorten maajoukkueen matkassa mm-kisoissa Kanadassa ja Vesa Toskala ei ole vielä pelikuntoinen. Kokoonpanoon on nostettu lisäksi LeKissä hyvää kautta pelaava ja Ilvekselle ennestäänkin tuttu maalivahti Mikko Pätsi. Ilveksen ykkösmaalivahtina paikallisotteluun lähtenee kuitenkin Miika Wiikman. Ilvekseltä on mm-kisoissa mukana lisäksi puolustaja Konsta Mäkinen.

Tapparan joulutauossa pelaajilla oli peräti yhdeksän päivää lomaa joukkueharjoituksista. Ilveksen pelaajille lomaa on sen sijaan ollut muutaman päivän vähemmän ja joukkueharjoituksia vähän enemmän. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälainen vaikutus pidemmällä tai lyhyemmällä lomailulla on ollut pelaaajiin.

Joulutauon aikana Tappara teki myös pelaajamuutoksia. Syksyn try-outilla ollut puolustaja Jan Platil ei saanut jatkosopimusta ja tilalle tuotiin 28-vuotias kanadalainen Brett Skinner, joka pelasi alkukauden Saksan DEL-liigassa 25 ottelua tehoin 1+10. Skinner nähtäneen tositoimissa jo tiistaina.

Kokoonpanot

Tapparan loukkaantumistilanteesta ei ole tuoretta tietoa, mutta varmuudella sivussa on ainakin nuorten mm-kisoissa esiintyvä Barkov jr.

Ilveksen puolelta lienee sivussa vielä olkapäävammaa paranteleva puolustaja Teemu Kesä ja jalkavaivainen maalivahti Toskala. Lisäksi nuorten mm-kisoissa ovat mukana maalivahti Aittokallio, puolustaja Mäkinen ja hyökkääjä Kuronen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Jesse Niinimäki 1 4 5
2.Ryan Glenn 1 2 3
3.Niko Peltola 1 1 2
4.Mark Lee 1 1 2
5.Antti Kangasniemi 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle