Tamperelaisjoukkueet kameroiden loisteessa

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain televisio-ottelussa otellaan Tampereen herruudesta. Ensimmäisen osaottelun vei Tappara kauden avausottelussa. Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua tuon ottelun jälkeen. Kummankaan joukkueen peli ei ole tällä hetkellä parhaimmillaan.

Ilveksen alkukausi on ollut sysimusta. Ensimmäiseltä kierrokselta on tupsukorvien pistesarakkeessa lukema 5, joka oikeuttaa tällä hetkellä liigan viimeiseen sijaan. Menestystä janoavan Tapparan tilanne ei ole paljoa parempi, ainakaan jos suhteutetaan ennakkoarvailuihin. Tällä hetkellä Jokereiden ykköshaastajanakin pidetty Tappara on pudonnut jopa pudotuspeliviivan alapuolelle.

Epäonninen Ilves

Ilveksen heikkoon kauden avaukseen liittyy useita ikäviä sattumia. Avausottelussa Tapparaa vastaan Ilvekseltä loukkaantui heti kaksi avainpelaajaa – Bruce Racine ja Tomi Källarsson ovat olleet sivussa koko alkukauden. Källarsson oli harjoitusotteluiden perusteella selvä Ilveksen ykköspuolustaja, ja vaikka Tuomas Nissinen ei ole pelannut huonosti, niin Racinen kaltaista kokenutta voittavaa maalivahtia olisi joukkue varmasti kaivannut. Myös lupaavat nuorukaiset Ville Snellman ja Jesse Niinimäki ovat kärsineet vaivoista alkukaudessa, eivätkä ole pystyneet vastaamaan odotuksiin.

Kakkosketjun miehiksi hankitut Petr Vala ja Lubomir Korhon ovat yllättäen joutuneet yhdessä David Nemirovskyn vastaamaan koko joukkueen hyökkäyspelistä. Raimo Helminen, vaikka kuinka loistava pelaaja onkin, ei ole enää siinä kunnossa, että pystyisi olemaan menestyvän SM-liigajoukkueen ykkössentteri. Ainakin siltä maestron peli on katsomoon vaikuttanut. Oma osansa on toki myös ymmärrettävistä syistä vaisusti esiintyneellä Vesa Viitakoskella.

Ilves tarvitsee ehdottomasti piristysruisketta ja onnistumisia – kentän molemmissa päissä. Puolustuspelaaminen on saatava kuntoon ja hyökkäyspäässä pitää verkon heilua. Helppoa se ei varmasti tule olemaan vahvaa Tapparaa vastaan. Kuitenkin täydet pisteet juuri Tapparalta, voisi nostaa joukkueen uuteen lentoon.

Maaleja Tappara, maaleja!

Mukavalla pistetahdilla kauden aloittanut kotijoukkue on kärsinyt erityisesti viime aikoina maalinteko-ongelmista. Kirvesrinnat ovat onnistuneet maalinteossa tällä kaudella 32 kertaa, joka on yhtä paljon kuin sarjan viimeisellä eli Ilveksellä! Ensimmäisten otteluiden taisteluvoittojen jälkeen on pisteiden keruun onnistunut huomattavasti heikommin.

Oma osansa on varmasti erikoistilannepelaamisella. Parina viime kautena sarjain tehokkaimpiin kuuluvaa yli- ja alivoimapelaamista esittänyt tamperelaisjoukkue on ollut erityisen tehoton ylivoimalla. Jani Hassisen lähtö on haukannut osan tehoista, mutta pelkästään tämän piikkiin ei tehottomuutta voi laittaa. Kokeneet keskushyökkääjät Janne Ojanen ja Aleksander Barkov eivät ole päässeet odotettuun lentoon.

Tapparan johtoportaassa on oltu hereillä. Hassisen jättämää aukkoa paikkaamaan on hankittu koeajalle veteraanihyökkääjä Tom Bissett. Bissett onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan, mutta nähtäväksi jää onko 36-vuotiaasta yhdysvaltalaispelaajasta selkeäksi vahvistukseksi. Maalintekovastuuta ei kuitenkaan voi kaataa pelkästään Bissettin harteille – viimeistelytarkkuudessa on koko joukkueen petrattava.

» Lähetä palautetta toimitukselle