Miten käy Tampereella?

LIIGA / Ennakko
Tiistain paikallispelikierroksella nähdään Hakametsässä mielenkiintoinen ottelu. Tampereen paikallispeleissä alakynnessä tällä kaudella ollut Ilves on kauden parhaassa vireessään ja korjasikin voiton edellisessä Tampereen derbyssä. Neljän ensimmäisen kohtaamisen voittaja Tappara yrittää luonnollisesti kuitata paikalliskilpailijan edellisen voiton.

Ilveksen peli on vaihdellut tällä kaudella lähinnä erittäin surkean ja surkean välillä. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa. Sunnuntain televisio-ottelussa Ilves korjasi ansaitun voiton Espoon Bluesista jatkoajalla ja osoitti, että mikä tahansa joukkue on kaadettavissa. Blues-ottelussa joukkueen kantavia voimia olivat ehdottomasti nuorten MM-pronssimitalisti Jesse Niinimäki sekä NHL-paluumuuttaja Martti Järventie.

Tapparan otteet ailahtelevat

Ottelun nimellinen kotijoukkue Tappara on pelannut viime otteluissa välillä hyvinkin mallikkaasti, mutta pakettia ei ole onnistuttu pitämään kasassa täyttä 60 minuuttia. Jokereita vastaan joukkue aloitti vahvasti ja siirtyi jo 2-0-johtoon, mutta menetti etumatkansa jo kahdeksassa minuutissa 2-3-tappioksi. Pelicansia vastaan taas ensimmäinen erä sujui joukkueelta hyvin, mutta kahdessa jälkimmäisessä Pelicans pääsi mukaan otteluun.

Kirvesrintojen peli ei olekaan pysynyt koko kaudella kuin muutaman kerran uomissaan koko ottelun ajan. Tämä on usein harmittanut myös joukkueen päävalmentajaa Jukka Rautakorpea ottelun jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa. Silloin kun peli kulkee, ei joukkueella ole hätää, mutta heikot jaksot voivat olla täysin katastrofaalisia.

Jos Tapparan peli on uomissaan ei Ilveksen kukistamisen pitäisi olla kohtuuton tehtävä. Erityisesti kun maalintekopeli on sujunut varsin mallikkaasti viime aikoina. Murskavoittoja ei Tappara ole ottanut, mutta vahvan puolustuspelaamisen ansiosta joukkue on vahvoilla jo kolmella tai neljällä tehdyllä maalilla. Maalinteon onnistumisen takana on pitkälti ollut parantunut ylivoimapeli, vaikka vielä silläkin saralla riittää parantamista. Nykyisellään ylivoimalla luodaan kuitenkin jo mukavasti paikkoja.

Kissat kiusantekijöinä

Ilveksen joukkue on menettänyt tänä vuonna jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Siksi joukkue voikin pelata erittäin vapautuneesti ja tehdä kiusaa vastustajille. Tämä vapautuneisuus on näkynyt ajoittain otteissa. Parhaimmillaan Ilveksen peli rullaakin mallikkaasti, vaikka vauhti ei aina päätä huimaa.

Positiivisinta 2001 pistettä maratontaulukossa keränneen joukkueen pelissä on nuorten osaaminen. Jesse Niinimäki johtaa hienoin elkein Ilveksen ykkösketjua, mutta ei kannata unohtaa myöskään joukkueen kolmos- ja nelosketjuja. Sunnuntain ottelussa molemmat ketjut pärjäsivät mallikkaasti. Hieman outoa onkin, että vasta David Nemirovskyn, Petr Valan ja Lubomir Korhonin lähdön myötä Ilves on peluuttanut tasaisemmin neljää ketjua, eivätkä tulokset ole ainakaan heikentyneet.

Tappara saakin olla tiistai-iltana tarkkana, etteivät edellisen paikallispelin tapahtumat toistu. Tosiasia on, että Tappara tarvitsee pisteitä huomattavasti enemmän kuin Ilves, mutta mikä sopisikaan Ilves-pelureille paremmin kuin niin rakkaan paikallisvastustajan kiusaaminen?

» Lähetä palautetta toimitukselle