Kaikki jotka mahtuu änkee halliin...

LIIGA / Ennakko
Näin nimittäin melko varmasti perjantaina käy. Odotettavissa on yksi mielenkiintoisimmista runkosarjan paikalliskamppailuista Tampereella vuosiin. Päähuomion varastaa toki Tapparan uusi mestaruusviiri, mutta myös kentällä saattaa olla tarjolla todellinen makupala.
TUNNELMIA:

Kauden alkua odotetaan Tappara-leirissä asiaankuuluvalla jännityksellä.

lue lisää

Illan merkittävin tapahtuma on luvassa jo ennen ottelun alkua. Viidentoista vuoden tauon jälkeen on jääkiekon kehtoon saatu jälleen mestaruus. Vihdoinkin vaihtuu vastaus tietokilpailujen vakiokysymykseen "montako mestaruusviiriä Hakametsän hallin katossa roikkuu". Toivoa sopii, että viiriseremonia on hyvin suunniteltu, kylmät väreet selkäpiihin nostattava ja ennen kaikkea tamperelaiseen kiekkokulttuuriin sopiva. Suuri osa katsojista kun on varmasti tullut paikalle juuri sen takia.

Vihdoinkin "vanhan hyvän ajan" paikalliskamppailuja?

Tampereen paikalliskamppailut ovat vähintään viimeiset viisi vuotta olleet suhteellisen mielenkiinnottomia. Ensin niitä hallitsi selvästi Ilves, ja viime vuodet kaupungin herruuden on sääntöjään vienyt nimiinsä Tappara. Poikkeukset säännöstä ovat olleet harvassa, ja vielä harvemmassa ovat olleet sellaiset derby-makupalat, joihin tamperelaisyleisö aiemmin tottui ja joista puhuttiin viikkotolkulla sekä etu- että jälkikäteen. Toisin sanoen kamppailut, joissa etukäteisasetelmilla ei ole mitään merkitystä, tapahtumat aaltoilevat, tunteet ovat pinnassa sekä kentällä että katsomossa, yritys on mieletöntä ja sekä ratkaisijat että tulokset usein yllätyksellisiä.

Tampere Cupissa saatiin esimakua siitä, että tällä kaudella voidaan vihdoin odottaa tuollaisten kiekkoiltojen paluuta. Ajankohtaan nähden runsaan yleisön edessä nähtiin jännittävä ja yllätyksellinen kamppailu, jossa Tappara nousi lopussa alivoimalla tasoihin, ja Ilves korjasi voiton jatkoajalla. Myös yleisasetelma puhuu tasaisempien ottelujen puolesta. Ilves näyttäisi selvästi vahvistuneen viime kaudesta ja on pelannut erinomaisia harjoitusotteluita. Tappara taas on toki hallitseva mestari, mutta on uudistunut rajusti ja sekä pelitavan että uusien pelaajien sisäänajo ottaa varmasti aikansa.

Kestääkö jää, kestääkö pää?

Pelin ulkopuolisista seikoista on viiriseremonian lisäksi noussut yllättäen esiin Hakametsän hallin jää. Lähes tuliterät koneet eivät ota toimiakseen kunnolla ja asiaa ei auta perjantaiksi luvattu lämmin sää. Kaupungin miehet ovat luvanneet tehdä kaikkensa, jotta jää olisi kunnossa, mutta esimerkiksi kaivatut varaosat laitteisiin eivät saavu ennen perjantain ottelua. Molemmat liigajoukkueet ovatkin harjoitelleet viime päivät kakkoshallissa.

Kaukalossa pääosaan nousee kuitenkin itse peli, sillä vaikka huono jää vaikeuttaisikin pelillisien hienouksien esittelyä, ei niillä ole ennenkään tiukkoja paikalliskamppailuja ratkottu. Vanhaan hyvään aikaan sääntö kuului pikemminkin niin, että se kenen onnistuu parhaiten pitää pää kylmänä, vie ottelun nimiinsä. Tämä vanha viisaus voi päteä harvinaisen hyvin juuri tämänkertaisessa ottelussa.

P.s. harjoitusotteluiden tilastointi ei ole läheskään täydellistä, joten esim. sivun alalaidassa näkyvät pistepörssit eivät pidä paikkaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle