”Tää on viimeinen taisto…”

LIIGA / Ennakko
Lähtökohdat Tapparan ja Ilveksen kauden viimeiseen paikalliskohtaamiseen ovat erilaiset: Ilveksen lopullinen sarjasijoitus on jo selvillä, kun taas Tappara taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta. Suurin panos molemmilla joukkueilla on kuitenkin rakkaan paikallisvastustajan nuijimisessa vielä viimeisen kerran, joten tunnetta ottelusta ei tule puuttumaan.

Kuntokäyrät

Tapparan viimeisten ottelujen saldo on mielenkiintoinen, sillä tamperelaiset ovat napsineet olympiatauon jälkeen pelkkiä vierasvoittoja. Viimeisessä kamppailussa kaatui Lukko suvereenin esityksen jälkeen. Sitä vastoin kotiottelut TPS:ää ja Pelicansia vastaan olivat niin luokattomia esityksiä, ettei sellaisella pelillä voiteta yhtään ottelua SM-liigassa.

Ilves katkaisi valmentajavaihdoksen seurauksena pitkän tappioputkensa Ässien kustannuksella viime tiistaina. Muutos ja sitä seurannut kuherruskuukausi ei kuitenkaan kantanut joukkuetta pitkään, sillä heti seuraavassa ottelussa TPS:ää vastaan Ilves hävisi jälleen.

Ratkaisun paikat

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi, joista Ilves on voittanut kolme kertaa tylyin 5-2 -lukemin. Näin ollen tämän kauden Tampereen herruuden haltija on jo selvillä. Kauden viimeisessä kohtaamisessa Tapparalla on kuitenkin vielä mahdollisuus pelastaa kasvojaan haastamalla Ilves voitosta.

Isossa kuvassa molemmilla joukkueilla riittää petrattavaa oman pelinsä kanssa. Ilves pyrkii saamaan pakettiaan kasaan ja valmistautumaan henkisellä puolella kauden lopussa odottavaan ottelusarjaan Mestiksen tulevaa mestaria vastaan. Tappara puolestaan yrittää saada hyvän vieraspelivireensä siirretyksi kotihalliin.

Sekä TPS että Pelicans -otteluissa Tappara tuli erittäin huonosti latautuneena pelien alkuun. Nyt moista motivaatio-ongelmaa ei pitäisi olla, sillä jos Ilves ei sytytä Tapparaa pelaamaan, niin ei sitten mikään. Samanlaista asennetta voidaan odottaa myös Hakametsän pukukoppikäytävän toisessa päässä. Ässät-voitolla Ilves osoitti kiistatta, että se pystyy voittamaan otteluita, kunhan kiukku muuttuu taisteluksi kentällä. TPS-ottelussa taistelu oli hukassa, mutta Tapparaa vastaan se löytyy vuorenvarmasti.

Kokoonpanot

Tapparan kokoonpanosta on edelleen poissa Janne Ojanen, kun taas Ilvekseltä puuttuvat Arto Tukio ja Masi Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle