Tampereella panoksena viides sija

LIIGA / Ennakko
Tapparan tärkeät pelit jatkuvat, kun edellisessä pelissä joukkue kohtasi niskaan hengittävän Ilveksen, on tiistaina vastassa maalieron turvin edellä oleva HPK. Kummankaan joukkueen peli ei ole ollut täysin parhaassa vedossa ja etenkin HPK kärsii maalintekovaikeuksista.

Kerhon tehottomuuteen on kuitenkin tulossa Tapparaa vastaan tehokas apu, kun Vladimir Vujtek palaa pelikieltonsa jälkeen kaukaloon. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei HPK ollut kovin tehokas viimeisissä otteluissa ennen joulutaukoa. Kuvaavaa Vujtekin tärkeydelle on se, että ennen Pelicans-ottelua HPK teki neljässä ottelussa viisi maalia ja näistä kolme merkittiin tshekkitaiturin nimiin.

Tehoja kaivataan kuitenkin myös muiltakin pelaajilta. Erityisesti Jyrki Louhi on vaeltanut koko kauden varjojen mailla ja olisikin pian suotavaa, että Louhi alkaisi saada tulosta aikaan. Myös ruotsalaissentteri Anders Burströmin työnteon pitäisi pikapuoliin alkaa tuottaa hedelmää myös pisteiden valossa, sillä alkukaudesta Burströmin kädet ovat olleet jäässä paikassa kuin paikassa.

Kerhon ylivoimaa isäntien on syytä pitää silmällä, sillä ritaripaidoilta löytyy kaksi erittäin kovaa lyöntilaukausta viivalta. Teemu Aalto on tullut tutuksi vuosien myötä, mutta uusimpana aseena sopimuksen Kerhon kanssa loppukaudeksi solminut Marko Toivonen on toinen mies, joka tulee noteerata.

Tauko auttoi Tapparaa

Kirvesrintojen peli ei ole ollut viime aikoina kaksista. Rutiinisuorituksella on kuitenkin tullut pisteitä tasaiseen tahtiin. Joulutauko näytti selvästi piristäneen joukkueen luistelua ja Ilvestä vastaan Tappara hallitsikin ottelua. Valitettavasti lisääntynyt liike toi mukanaan myös turhan paljon kiekonmenetyksiä, ja pelaajat pelasivat itsensä ulos tuon tuosta.

Osasyy Tapparan esitysten paranemiseen saattaa olla Janne Ojasen paluulla, vaikka 600 liigaottelun miehellä tehot eivät ole olleet täysin kohdallaan. Toki edellisessä ottelussa Ojanen tarjoili Sami Venäläisen tekemän maalin ja vapautti Johannes Alasen kertaalleen oivaan tekopaikkaan. Tilastoihin saakka nämä suoritukset eivät kuitenkaan päässeet. Oma syynsä ykkösketjun vaisuun peliin saattaa olla Petri Variksen heikot otteet. Viimeisten pelien aikana ei Varikselle ole juurikaan tehoja siunaantunut.

Sen sijaan neloseen ”päässyt” ja Variksen rinnaltaan karistanut Stefan Öhman on kovassa iskussa. Tuloksena tehot 3+2 kahdessa viimeisimmässä ottelussa ja Tapparan kultakypärä. Nelosketjusta saattaa löytyä porkkanapöksyjen ratkaisijat myös tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle