Kumpi tarttuu viimeiseen oljenkorteen?

LIIGA / Ennakko
Tapparan ja HPK:n välisessä mittelössä on jaossa pisteet, jotka tarjoavat voittajalle jo kenties viimeisen toivonkipinän pudotuspeleihin pääsystä. Aivan omissa käsissä kummallakaan joukkueella nousu säälipleijareihin enää silti ole.

Kuntokäyrät

Niin Tapparan kuin Pallokerhonkin peli on yskinyt riittävän tasaisesti viime peleissä sen suhteen, että pudotuspeliviiva on karannut kokoajan kauemmaksi. Maaottelutauon jälkimaasto on ollut molemmille hyvin vaikeakulkuinen, vaikka HPK palasikin tauolta hyvin voittaen kaksi ensimmäistä otteluaan.


Ilomäki jatkaa Tapparan nuorten esiinmarssia.

Kumpikin joukkueista on hävinnyt tauon jälkeen ne tärkeimmät pelit juuri viivan yläpuolella majailevia vastaan. Julkisuuteen usko jatkoon pääsemisestä on tietysti kova aina loppuun saakka, mutta suurempi kysymysmerkki on, kuinka paljon näissä kahdessa leirissä vielä todellisuudessa uskotaan loppumetrien huikeaan nousuun.

Tapparan suurin ongelma on ollut akkujen tyhjentyminen yhdessä hyvin pelatussa ottelussa niin, että mikäli seuraavana päivänä on ollut peli, on vastustaja saanut pisteet melko vähällä vaivalla. Tappara on kohdannut sen totuuden, että kapealla materiaalilla loukkaantumisten jatkuvasti kiusatessa ei virta yksinkertaisesti riitä voittoputkeen pääsemiseksi, pikemminkin päinvastoin.

HPK on kohdannut suunnilleen saman väistämättömyyden, joskin kaksi tärkeää ottelua viimeisestä neljästä pelistä kääntyivät harmillisesti tappioiksi vasta rankkarikisoissa.

Vaikka pelejä on vielä jäljellä, kummankaan joukkueen pelistä ei ole poimittavissa todellisia merkkejä siitä, että paukkuja olisi käynnistää vielä todellinen loppukiri runkosarjan viimemetreillä.

Ratkaisun paikat

Joukkueiden pelit ovat olleet tällä kaudella tasaisia ja tasainen puserrus on luvassa tälläkin kertaa. Tyhmiin jäähyihin tai maalivahdin hörppyihin ei kummallakaan ole varaa. Kurinalaisuus ja koetuksella oleva usko omaan tekemiseen ovat keskeisessä roolissa.

Kokoonpanot

Tapparan pitkältä sairaslistalta tiistain peliin tulee luultavasti jonkinverran pelikuntoon toipuneita. Ainakin Joonas Liimatainen ja Aleksander Barkov jr. ovat hyvässä lykyssä mukana.

HPK:lta puolestaan Ville Hämäläinen ja Jere Sallinen palannevat joukkueen kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle