BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jatkuuko HPK:n voittokulku?

LIIGA / Ennakko
Tampereella pelataan ns. kuuden pisteen ottelu, kun pudotuspeliviivan alapuolella majailevat Tappara ja HPK ottavat yhteen torstaina. Pallokerho on onnistunut marraskuussa pääsemään hyvään nosteeseen. Sen turvin se on noussut sarjataulukossakin kaksi pistettä Tapparan yläpuolelle.

Kuntokäyrät

HPK on ollut marraskuussa vireessä ja sen on saanut kokea viimeaikoina niin SaiPa, Kärpät kuin JYP. JYPin HPK selätti viime viikonloppuna kahdesti. Voittojen tielle Kerhon ovat siivittäneet kova taistelu ja hyvin pelannut maalivahti Mikko Tolvanen.

Tapparalla puolestaan hyvää esitystä on seurannut yleensä huonompi. Risto Dufvan tulon myötä saavutettu vahva kotiottelusarja on sekin viimeaikoina murentunut. Erityisen kivulias Tapparalle oli viimeviikon keskiviikkona pelattu kotiottelu KalPaa vastaan, jossa kolmannen erän alussa todennäköisiltä näyttäneistä kolmesta pisteestä viimeinenkin valui käsistä varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Se on myös Tapparan toistaiseksi viimeisin kotiottelu ja joukkue on varmasti ajatellut tarjota hyvitystä faneilleen HPK-ottelussa tuosta viimeviikkoisesta kylmästä suihkusta. Kirvesrinnat tosin paikkasivat surullisesti päättynyttä kotipeliään heti yllätysvoitolla Ässistä Porissa, mutta tiistaina Helsingissä Jokereita vastaan oli tarjolla kylmää kyytiä.


Erkinjuntti on ollut tehokas paluunsa jälkeen.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Pisteiden merkitys ottelussa on molemmille suuri, sillä kumpikin yrittää pysyä playoff-junan kyydissä kynsin hampain. Erityisiä hienouksia tuskin on luvassa. Tahto ja kaksinkamppailupelaaminen tulevat näyttelemään isoa osaa.

Tapparan tehot ovat tulleet viimeotteluissa kapealta rintamalta, kun maaleista on vastannut lähinnä kolmikko Antti Erkinjuntti, Jukka Peltola ja Jussi Makkonen. Pelaajilta kuten Jerry Ahtola ja Miikka Männikkö on lupa odottaa tehoja.

HPK:lla sen sijaan vastuuta ovat nousseet ottamaan miehet, joihin ei edes välttämättä suurimmat odotukset ole kohdistuneet. Esimerkkeinä Teemu Rautiainen ja keskiviikkona Ässiin palannut Nico Aaltonen.

Kokoonpanot

Tapparan yksi positiivisimmista asioista tällä hetkellä on, että sairastupa on suhteellisen tyhjillään. Ainoa varma sivuunjäävä on pitkäaikaispotilas Aleksi Elorinne. Tapparalla on ollut jopa varaa valita, sillä Pekka Saravo ja Kim Strömberg eivät ole mahtuneet viimeisessä kahdessa pelissä kokoonpanoon.

HPK:lla paluun kehiin tehnee Janne Laakkonen, Marek Zagrapan ja Juuso Honka jatkanevat sairaslistalla. Scott Barneyn mahtuminen kokoonpanoon on kysymysmerkki. Hyvään vireeseen päässyt Aaltonen palasi keskiviikkona Porin Ässiin, mutta HPK kertoi solmineensa loppukauden kattavan sopimuksen Ville Hämäläisen kanssa.

Tapparan maalissa vuoron saanee Jani Nieminen Juha Metsolan jouduttua antautumaan Jokereita vastaan kuudesti.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle