HPK suosikkina Hakametsään

LIIGA / Ennakko
Tappara on viime vuosina hallinnut etenkin kotiotteluitaan HPK:ta vastaan. Jukka Jalosen valmentamalla hämeenlinnalaisjoukkueella oli suuria vaikeuksia voittaa Rautakorven Tapparaa viime kauden välierienkin kääntyessä niukasti kirvesrinnoille.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen. HPK on aloittanut sarjan erittäin vahvasti ja onnistunut paikkaamaan kovat menetyksensä huippumiehillä. Vaikka Tappara voittikin joukkueiden kohtaamisen Tampere-cupissa, ei sitä voida otteiden perusteella pitää suosikkina.

Pirteä alku laiha lohtu

Tappara aloitti runkosarjan harjoitusotteluihin verrattuna huomattavan pirteästi. Kaksi ensimmäistä ottelua kääntyi tamperelaisjoukkueen eduksi ansaitusti. Viimeiset kaksi ottelua ovat kuitenkin kääntäneet esitykset jälleen taaperteluksi. Enemmän Tapparan alkukaudesta voi lukea Ilkka Virjon kolumnista.

Huippuvireinen HPK

Ritaripaidat ovat aloittaneet kauden vahvasti. Ensimmäisessä kahdessa ottelussa kaatui selvästi Pelicans ja Ässät. Väliin mahtuu niukka tappio Bluesille, mutta selvä 4-1-voitto Jokereista osoitti, että peli kulkee viime vuosien malliin.

Parhaassa vireessä Kerhon paidassa ovat olleet Tony Virta, Janne Laakkonen, nuori Janne Lahti sekä ylivoimalla maaleja pommitellut Teemu Aalto. Ylivoimapeli on muutenkin ollut HPK:n parasta osaamista. Joukkue on rankaissut vastustajaa jäähyistä pelottavalla 40% tehokkuudella. Vertailun vuoksi Tapparan vastaava luku on surkea 11,11%.

HPK:n peli onkin kauden ajankohdan huomioiden erittäin hyvissä uomissa. Tämä tekeekin hämeenlinnalaisjoukkueesta suursuosikin tiistain kohtaamiseen. Etenkin kuin huomioidaan, että Tapparan peli ei ole vielä lähellekään valmista.

» Lähetä palautetta toimitukselle