Vahvistunut Tappara mittaa loukkaantumisten murjoman HIFK:n venymiskykyä

LIIGA / Ennakko
Voutilainen saatetaan nähdä tänään jo Tapparan paidassa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Tappara vastaanottaa HIFK:n vahvana ennakkosuosikkina Hakametsään. Kirvesrinnat saivat joukkueeseensa hiljattain lisää tulivoimaa siinä, missä HIFK koki pahan takaiskun kahden avainpelaajan loukkaannuttua.

Hakametsässä tiistaina yhteenottavien Tapparan ja HIFK:n viimeaikojen mielenkiintoisimmat uutiset liittyvät kokoonpanomuutoksiin. HIFK:n osalta muutokset ovat varsin epäsuotuisia, kun Juuso Puustinen ja Toni Söderholm joutuivat molemmat sairastuvalle viime perjantaina JYP-kohtaamisessa. Takaisku on paha taistelussa asetelmista pudotuspeleihin, kun runkosarjan loppusuora häämöttää. Kuitenkin lohduttavana asiana kumpikin loukkaantuneista pääsee todennäköisesti mukaan tositoimiin vielä tällä kaudella.

Tappara puolestaan hieroi pelaajasiirron, jossa Arttu Ilomäki matkasi Kuopioon ja toiseen suuntaan tuli Jukka Voutilainen. Vuotilaista voisi äkkiseltään nähdä istutettavan "ykkösketjuun" Kristian Kuuselan ja Antti Erkinjuntin väliin. Jarkko Malinen on saanut pitkään vastuuta kyseisellä paikalla, mutta voi olla, että hänelle on kaavailtu puolustavampaa roolia pudotuspeleihin. Roolia, missä mies viime keväänäkin oli varsin hyvä.
Voutilainen saattaa debytoida jo Tapparassa tänään.

Miten murtaa Tapparan puolustusmuuri?

HIFK saa siipirikkoisena lähteä keksimään ratkaisua Tapparan alakerran murtamiseen. Viimeksi sitä kävi yrittämässä Hakametsässä HPK ja onnistuikin siinä maalintekoa vaille. Tappara otti kuitenkin varsin köyhälläkin esityksellä kolme pistettä. Varsinkin alku oli Tapparalle hankala tuolloin. Jukka Rautakorpi totesi, että hyvää oli kuitenkin joukkueen pelin parantuminen ottelun edetessä. Vaikeuksissa Tappara oli myös vieraissa Porissa lauantaina, mutta kaivoi sieltäkin voiton.

HIFK:n aiempi vahva vire on sen sijaan viimeaikoina kadonnut ja varsinkin tuoreiden loukkaantumisten myötä tilanne näyttää sen kannalta melko haastavalta. Tappio Hakametsässä olisi HIFK:lle jo neljäs perättäinen.

Seuraa Heitä

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Jos Voutilainen on kokoonpanossa jo tänään, on mielenkiintoista nähdä missä ketjussa hän pelaa ja minkälaisin edesottamuksin.

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Mukavasti pisteitä nikkaroineella konkarilla on nyt entistäkin suurempi viitta kannettavanaan hyökkäyspäässä. Puustisen loukkaannuttua HIFK tarvitsee hyökkäyksessään johtajuutta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.János Hári 2 2 4
2.Jason DeSantis 2 2 4
3.Ryan Thang 1 2 3
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Toni Söderholm 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle