Palola ja kumppanit taas pommittamaan Lankista

LIIGA / Ennakko
Tiukkaa taistelua on luvassa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara johtaa puolivälieräsarjaa HIFK:ta vastaan otteluvoitoin 2-0. Tasaiset, mutta runsasmaaliset ottelut ovat ratkenneet Tapparan parempaan viimeistelyyn. Joko puolustus ja maalivahdit saavat pudotuspelivaihteen silmään?

Edellisen ottelun ratkaisu:

Tapparan taitavat yksilöt nousivat tasaisen ottelun ratkaisijoiksi. Pekka Jormakan sekä Olli Palolan kliiniset viimeistelyt ja Jan-Mikael Järvisen tarkat syötöt olivat helsinkiläisille liikaa.

HIFK:n ulkomaalaisvahvistukset Tomas Zaborsky ja Nikolai Goldobin kyllä syttyivät kotikaukalossa kovaan vireeseen, mutta Tappara iski sen yhden ratkaisevan maalin enemmän.

Pääpointit kolmanteen otteluun:

Molemmat joukkueet kaipaavat suurta petrausta puolustuspelaamiseensa. HIFK on iskenyt monta maalia paluukiekoista, Tappara taas on löytänyt syötöillään vapaita miehiä luvattoman helposti.

Sekä Tapparan Juha Metsolalta että HIFK:n Kevin Lankiselta on nähty upeita torjuntoja ja huikeita venymisiä. Maalivahdit eivät ole syyllisiä suuriin maalimääriin. Jos joukkueet saavat viisikkopuolustuksensa kuntoon, mitataan tasoero myös maalinsuulla,

Tilastopoiminta:

HIFK:n pelaajista vain neljä on tehotilastossa plussan puolella. Lauri Taipalus ja Arttu Luttinen ovat eniten miinuksella. Tapparan Teemu Aalto ja Aleksi Elorinne taas ovat tehotilastossa sijoilla yksi ja kolme. Kirvesrinnoista ainoastaan Markus Kankaanperä on miinuksen puolella.

 

Seuraa Heitä

Markus Kankaanperä #12 |

Puolustaja

Kokenut puolustaja on toistaiseksi ollut Tapparan heikoin lenkki. Katsellut lähietäisyydeltä turhan montaa HIFK-maalia. Kovuutta ja jämäkkyyttä tarvitaan ensisijaisesti pelin aikana, ei vihellysten jälkeen.

Yohann Auvitu #81 | HK Sotši

Puolustaja

HIFK-puolustuksen positiivisin palanen. Ranskalainen on peliaikatilaston kärkipäässä ja toinen helsinkiläisten puolustajista, joka on tehotilastossa plussan puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle