Kanadalaisten maalivahtien kohtaaminen?

LIIGA / Ennakko
Maajoukkuetauot on vietetty, ja tiivistahtinen liiga jatkuu. Hakametsässä iskevät yhteen alkukaudesta suorastaan legendaarisen ottelun Helsingissä pelanneet Tappara ja IFK.

Tuon kamppailun jälkeen molempien joukkueiden peli on kulkenut epätasaisesti. Viisasten kiveä on etsitty mm. maalivahdivaihdoksilla, ja illan kamppailussa saatetaankin nähdä kahden kanukkivahdin kohtaaminen. Dave Stathos on jo ehtinyt vakuuttaa otteillaan helsinkiläisten seurajohdon, mutta Tapparan Alfie Michaud esitellee kykyjään ensimmäisen kerran tiistaina.

Toimiiko Tapparan erikoistilannepelaaminen?

Ennen taukoa Tapparan ongelmista silmiinpistävämpiä oli erikoistilanteiden kangertelu. Viime kaudella vastustajien kauhuna ollut ylivoima on ollut kuin haalea haamu entisestään, ja onkin mielenkiintoista nähdä onko tauon aikana kuvioihin paneuduttu niin, että se näkyy myös tulostaululla. Potentiaalia ainakin pitäisi olla, taito kun ei häviä mihinkään.

Loukkaantuneiden kirjoissa on Tuukka Mäntylä, jonka nenä murtui Karjala-turnauksen Venäjä-ottelussa. Kapteeni Janne Ojasen sormi murtui ennen maaottelutaukoa, mutta pelaaminen onnistunee erikoissuojuksen avulla.

Ailahteleva IFK

Isot Punaiset ovat osoittaneet syksyn aikana pystyvänsä parhaana päivänä dominoimaan kenttää joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Huippuotteiden vastapainoksi peli saattaa livetä täysin lapasesta kesken ottelun, jolloin alamäkeen joutunutta palloa ei pysäytä enää mikään.

Dave Stathos maalilla on illan ottelussa erittäin ratkaisevassa roolissa. Isäntäjoukkue Tappara on onnistunut tekemään viime aikoina heikommistakin kassareista ohittamattomia muureja, ja jos Stathos yltyy esimerkiksi Jokerit-ottelun veroiseen vireeseen, saattavat kolme tähteä olla lähellä.

Myös HIFK:lta puuttuu miehiä ruodusta, kun kapteeni R-P Lehtonen ja hyökkääjäkiituri Kimmo Salminen ovat sivussa.

Jälleen 14 maalia?

No tuskin, siksi kehnosti Tappara on hyvän alkukauden jälkeen onnistunut maalitehtailussa. Myös IFK on tuskaillut välillä maalinteon kanssa, joten ottelun jälkeen Hakametsän vanhalla valotaululla tuskin kovin suuria maalilukemia nähdään. Kun neljästätoista ottaa ensimmäisen numeron pois, oltaneen lähempänä tiistai-illan yhteismaalimäärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle