HIFK:n kikat vähissä Tapparaa vastaan

LIIGA / Ennakko
Vaikea Tampereen reissu luvassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Helsingin IFK matkustaa Hakametsään lyhyillä yöunilla, taas yksi uusi paikallistappio niskassaan. Asetelmat kuntopuntarikärki Tapparaa vastaan eivät paljoa lupaa.

Tampereen Tappara on tällä hetkellä yksi Liigan kuumimmista joukkueista. Jukka Rautakorven palkolliset ovat tutusti heränneet vasta reilun kymmenen kierroksen jälkeen, mutta sieltä sitä taas tullaan kuin höyryveturit. Takana on viiden pelin voittoputki.

Tyylillisesti manselaiset ovat olleet korkeintaan luokkaa tyydyttävä miinus, mutta ääritiiviin keskialueen puolustuksen turvaamana pisteitä ropisee.

Vierasjoukkue Helsingin IFK matkustelee Hakametsään mielenkiintoisissa tunnelmissa. Viime aikoina Raimo Summasen teesit ovat menneet perille ja joukkue on paikannut alkukaudesta häviämiään asemia.

Eilinen paikallispeli kuitenkin vaikuttaa IFK:hon paitsi fyysisesti, varsinkin henkisesti. 

Poliisi Trevor Gillies palasi työpaikalleen ja tööttäsi toista harmaan alueen eksperttiä, Jarkko Ruutua, suoraan kypärään. Perästä kuuluu vähintään puheissa, eikä HIFK:n asemaa Stadin tämänhetkisenä häviäjäjenginä muutenkaan helpota, että punaiset eivät vieläkään ole voittaneet Tomi Lämsän johtamia Jokereita.

Tappara on valmistautunut lauantain kuumuuteen totaalisen omassa rauhassa. Puolustuspääty varsinkin Pasi Puistolan ja Markus Kankaanperän johdolla on löytänyt oman tasonsa. Juha Metsola pelaa jo synnyttyään legendaarisen sananparren mukaan kirvesmaalissa "kuolemaan saakka", ja vallan mukiinmenevästi pelaakin.

On täysin selvää, että IFK:n on pystyttävä yhteen kauden parhaimmista suorituksista lauantaina, varsinkin, kun mietitään peräkkäisten pelien asettamaa lihaskuntohaastetta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Jan-Mikael Järvinen 2 4 6
2.Olli Palola 3 1 4
3.Ville Nieminen 2 1 3
4.Pekka Jormakka 2 1 3
5.Jukka Peltola 1 2 3
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 5 1 6
2.Ville Peltonen 0 5 5
3.Toni Söderholm 1 2 3
4.János Hári 2 1 3
5.Iiro Pakarinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle