HIFK ja Tappara ensimmäisenä testaamaan 50-vuotiasta Hakametsän jäähallia

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö maaleja vai koliseeko vain?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Neljännen kerran tällä kaudella kohtaavat Tappara ja HIFK ovat yksi tasaisimmista ottelupareista Liigassa. Molemmat joukkueet ovat kerran voittaneet toisensa 1−2-lukemin ja kerran voitto on ratkaistu Tapparan eduksi voittomaalikilpailun turvin.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Helsingissä härkäviikon päätöksessä, jolloin Tappara kävi hakemassa 2−1-voiton mukaansa faniristeilylleen. Kauden ehkä erikoisin maali nähtiin kyseisessä ottelussa, kun ensimmäisen erän puolivälissä HIFK:n Juuso Puustisen hehtaarisyöttö yritti tavoitella vieraspäätyä lähestyvää Sami Blomqvistia.

Blomqvist ei ollut tilanteessa täysin mukana, mutta kiekko päätyi mailasta kimpoamisen kautta Juha Metsolan selän taakse.

Molemmat joukkueet pelasivat viimeksi tiistaina. Tappara sai kotonaan vieraakseen HPK:n ja voittomaalikilpailuun asti vierähtäneen ottelun päätteeksi isäntäjoukkue joutui tyytymään yhteen pisteeseen. Tapparan ainoasta maalista vastasi syksyn sivussa ollut Henrik Haapala, joka ei Jan-Mikael Järvisen jättöä käyttänyt hyödyntämättä.

HIFK päätti viiden ottelun tappioputkensa Lahdessa, kun Pelicans kaatui Hannu Pikkaraisen jatkoaikamaalilla.

Tappara hyvässä terässä, HIFK heräämässä?

Kahdeksasta viime ottelusta Tappara on voittanut kuusi. Tiistaisen HPK:lle häviämisen lisäksi Tappara joutui lähes kaksi viikkoa sitten nöyrtymään Jyväskylässä JYPille. Tappara on tehnyt yhteensä 31 maalia kyseisessä kahdeksassa ottelussa ja maalintekovaikeudet tuntuvatkin olevan joukkueelle historiaa.

Alivoima Tapparalla on Liigan parasta, mutta ylivoima on paikoittain takkuista edelleen, vaikka onkin parantunut syksyisestä.

HIFK on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelusta vain kaksi, joista toisen kuitenkin tiistaina voittomaalikilpailun päätteeksi Pelicansista. Maalijuhliakaan HIFK ei ole onnistunut kahdeksassa viime pelissä juuri järjestämään. Kyseisissä otteluissa HIFK on nimittäin tehnyt maaleja yhteensä 15 ja nollapeli tarjottu vastustajalle kolmesti.

HIFK sai Yohann Auvitun takaisin kokoonpanoon viime otteluun ja tuleekin janoissaan Tapparaa vastaan perjantaina, mikäli voitto vain auttoi joukkueen sisäisiä lukkoja auki.

Sekaisesta pelistä huolimatta HIFK on sarjataulukon kolmantena, Tappara kuudentena. Tappara on pelannut yhden pelin HIFK:ta vähemmän ja piste-eroa joukkueiden välillä on seitsemän.

Tapparan Olli Palola porskuttaa maalitilastojen kolmantena 17 tehdyllä maalillaan, mutta HIFK:n Arttu Luttinen on heti perässä neljäntenä 16 osumallaan. Osuma tai kaksi jommallekummalle horjuttaisi tiukkaa tilastoa hieman.

Käyttäjän sahlgren kuva

Arvio ottelusta: Sanna Ahlgren

Odotettavissa on kiivas ja tiukka ottelu näiden kahden joukkueen välillä.

Tappara tarvitsee tällä hetkellä pisteitä enemmän säilyttääkseen varman pudotuspelipaikkansa ja tulee sen myöskin näyttämään.

Pienet ja suuret virheet sekä erikoistilanteet näyttelevät suurta roolia illan ottelussa.

Uskoisin, että kaksi tai kolme pistettä jää Tampereelle.

 

Seuraa Heitä

Pekka Jormakka #25 |

Laitahyökkääjä

Viime pelissä kiekkoa hieman hautonut laitahyökkääjä tuntuu nykyään aina olevan siellä, missä tapahtuu.

Hannu Pikkarainen #48 |

Puolustaja

Viime pelin HIFK:lle ratkaissutta puolustajaa ruokkivat onnistumiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle