Vuoden ensimmäinen ottelu Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tappara ja Blues mittaavat voimasuhteensa kolmannen kerran tällä kaudella, kun espoolaiset saapuvat Hakametsään perjantai-illan visiitille. Isännät ovat astelleet tappiosta toiseen viimeiset viisi ottelua, ja vierailijaryhmänkin edellinen voitto on kaukaa joulutauon takaa.

Synkän tappioputken aikana Tappara on latonut kiekkoja vastustajien verkkoon huikealla 1.2 maalin ottelukeskiarvolla.

Pakkanen jäädyttänyt myös Tapparan?

Koko Suomi on hytissyt viime viikot paukkupakkasten kourissa. Aamuisin autojaan epätoivoisesti käynnistelevien kansalaisten lisäksi Pakkasukko on ottanut kiusattavakseen myös Tapparan, sillä joukkueen maalihanat ovat menneet viime otteluissa totaaliseen syväjäähän.

Mielenkiintoinen seikka on myös se, että tappioputken aikana joukkueen tolppien välissä on torjunut neljä eri miestä. Nivusvammasta hyvää vauhtia toipuva Mika Lehto saattaa olla kokoonpanossa jo illan kamppailussa, mutta kokenut Pasi Kuivalainen pelannee kuitenkin uransa kolmannen ottelun kirvespaidassa.

Erotuomariin HPK-ottelussa tulistunut Janne Grönvall huilaa illalla kymppitilin täyttymisen vuoksi, ja keskushyökkääjä Arto Kuki kärsii ensimmäisen kahden ottelun pelikiellostaan.

Bluesilla tahmea alku vuodelle

Espoolaisten kevätkausi alkoi eilen torstaina kotitappiolla Lukolle. Joukkue on siis varmasti valmis ja vihainen illan otteluun.

Joukkueen valopilkku viime otteluissa on ollut Kari Kalto, joka on tehtaillut viidessä ottelussa seitsemän pistettä. Torstai-iltana kesken ottelun maalille vaihdettu Jere Myllyniemi oli vakuuttava, ja luistellee maalille myös entistä joukkuettaan Tapparaa vastaan.

Sinivalkoisten poissaololista illan kamppailusta on pitkä. Liigan pörssikärki Caloun lienee sivussa vielä tänään, kuten myös pitkäaikaispotilaat Jarmo Myllys, Mika Oksa ja Timo Hirvonen. Cory Murphyn ja Niko Niemisen paluuta askiin on turha odottaa vielä lähiaikoina. Matti Näätänen ja Janne Jalasvaara edustavat Suomea Kanadassa mitalipeleissä.

Millainen ottelu tiedossa?

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Tappara tulee hallitsemaan kenttätapahtumia myös Bluesia vastaan. Avainasia onkin, onnistuuko Tappara vihdoinkin viemään maalipaikat myös tulostaululle. Bluesissa riittää vajaamiehisenäkin ratkaisijoita vastaiskuista sekä ylivoimapelistä. Luvassa vähän maaleja?

» Lähetä palautetta toimitukselle