Tappara selkä seinää vasten

LIIGA / Ennakko
Tapparan ja Bluesin välinen pudotuspelisarja on ollut erittäin mielenkiintoinen. Ensimmäiset kaksi ottelua vei espoolaisjoukkue, mutta tamperelaiset tasoittivat voitot seuraavassa kahdessa kohtaamisessa. Sarja näyttikin jo kääntyvän kirvesrinnoille, mutta Blues nappasi keskiviikkona äärimmäisen tärkeän kotivoiton.

Nyt Tappara onkin pakkovoiton edessä perjantain ottelussa. Helppoa voittaminen ei tule olemaan, sillä vaikka tamperelaisjoukkue onkin hallinnut kohtaamisia Hakametsässä on Blues onnistunut korjaamaan jo kertaalleen voiton Tampereella.

On myös muistettava, että pelin luonne saattaa olla hyvinkin erilainen, kun pelataan ns. kuoleman ottelua. Tappara ei saa sortua ylilatautumiseen tai hermostuneisuuteen, jos mielii jatkaa sarjaa. Toisaalta Blues ei saa leijua liiaksi keskiviikon voitosta, sillä pienikin hyvän olon tunne kostautuu. Sarjan katkaiseminen on myös henkisesti raskas paikka.

Mihin ratkeaa?

Ottelu saattaa ratketa moneen seikkaan. Tapparan on pyrittävä neljän ketjun peluutukseen ja vauhdin pitämiseen. Se on paras lääke Bluesia vastaan. Espoossa Tappara on välillä jäänyt Bluesin liikkeen jalkoihin ja silloin on tiedossa kylmää kyytiä.

Maalivahtipeli on myös edelleen tärkeässä asemassa. Edellisessä Tampereen pelissä Jarmo Myllys ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun taas Mika Lehto torjui loistavasti. Keskiviikon pelissä ei kumpikaan maalivahti venynyt todelliseen huippuvireeseen, jolla torjutaan voittoja joukkueelle. Jos jompikumpi maalivahdeista löytää tuon huippuvireen perjantaiksi, on voittaja selvillä.

Toinen yksittäinen asia on ylivoimapeli. Tapparan runkosarjassa kangerrellut ylivoimapeli on ollut pudotuspeleissä kunnossa. Bluesin ylivoima puolestaan pyörii välillä näyttävästi Calounin johdolla, mutta on ollut aivan liian tehotonta. Jäähyt ja ylivoimapeli on tuttuun tapaan tärkeässä asemassa pudotuspeleissä.

Avainmiehiltä vaaditaan myös enemmän. Jan Caloun on ollut juuri niin hyvä kuin Espoossa on toivottu ja Tampereella pelätty. Calounin takana onkin ollut hiljaisempaa. Mike Stapleton on ollut totaalisesti pimennossa kuten myös Marko Tuomainen lukuun ottamatta keskiviikon väläytystään.

Tapparalla vaaditaan puolestaan enemmän Aleksander Barkovilta, Marko Ojaselta ja Esa Pirnekseltä. Janne Ojanen ja Jussi Tarvainen ovat ottaneet jo vastuunkantajan roolin, mutta leveämmältä rintamalta tarvitaan onnistumisia. Toki Tapparan duunarikaarti on onnistunut hyvin myös maalintekopuolella.

Kuten olettaa saattaa tullee perjantain pelistä äärimmäisen tiukka. Aikaisemmat ottelut ovat osoittaneet, että vastakkain on kaksi erittäin tasaväkistä joukkuetta ja pienetkin asiat saattavat muuttaa ottelun kulun.

» Lähetä palautetta toimitukselle