Tappara ilmoittautui mukaan taistoon

LIIGA / Ennakko
Sunnuntain ottelussa Tappara otti puolivälieräsarjan ensimmäisen voiton. Helpolla voitto ei tullut pyhänkään ottelussa, sillä kirvesrinnat päästivät Bluesin jälleen karkuteille ennen kirinsä aloittamista.

Tapparan voitto lisäsikin mukavasti panosta maanantain otteluun. Jos Blues olisi johtanut jo voitoin 3-0 olisi maanantain pelin lähtökohdat olleet täysin erilaiset. Tuolloin Tapparan olisi ollut pakko kokeilla jotain uutta, jotta neljän perättäisen voiton saalistaminen olisi voinut onnistua.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen. Jussi Tarvaisen kaksi osumaa palauttivat uskon Tapparan leiriin ja Mika Lehto vakautti maalivahtiosastoa. Tärkeää oli juuri Tapparan ykkösketjun herääminen, ja miinuksia kerännyt Aleksander Barkov palasi omalle tasolleen.

Vieläkö Blues rankaisee ottelun alussa?

Blues on jokaisessa ottelussa ollut vahvempi avausminuutteina. Kotiotteluissaan joukkue on ollut pelin alussa Tapparaa vahvempi, mutta Tampereella nopea 3-0-johto tuli ennemminkin Tapparan avustuksella. Nyt kirvesrintojen on kyettävä välttämään vastaava katastrofialku.

Bluesin ongelmat ovat puolestaan otteen pitävyydessä. Joukkue pelaa välillä erittäin hyvää kiekkoa, mutta ote ei pidä täyttä peliaikaa. Välillä joukkue on joutunut Tapparan täydellisen vyörytyksen pyörteisiin. Etenkin toiset erät ovat olleet vaikeita, kun tamperelaisjoukkue on pystynyt pitämään paineen Bluesin puolustusalueella ja hyödyntänyt pitkää vaihtoetäisyyttä.

Onnistuvatko joukkueet korjaamaan omia heikköuksiaan jää nähtäväksi, mutta joka tapauksessa maanantaina on Hakametsässä odotettavissa todella jännittävä pudotuspelikamppailu.

» Lähetä palautetta toimitukselle