Tappara Bluesin kimppuun Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Tappara saa kauden kuudenteen kotiotteluunsa vieraita pääkaupunkiseudulta, kun Espoon Blues saapuu punnitsemaan Kirvesrintaisten Oulun matkan jälkeisen vireen. Blueskaan ei ole ehtinyt lepäillä laakereilla ennen illan ottelua, sillä se kohtasi perjantai-iltana Espoon Areenalla Pelicansin.

Oulusta kotiin tyhjin käsin

Kärpät oli torstai-iltana ankara isäntä sinivalko-oransseille tamperelaisille, ja väänsi molemmat sarjapisteet Raksilaan numeroin 3-1. Tappio oli vierailija Tapparalle kolmas viiteen viime kamppailuun, eikä tiivis pelitahti hellitä. Tämä ei kuitenkaan huoleta Tappara-valmentaja Kari Makkosta.

- No ei varmaankaan sataprosenttisesti palauduta lauantain otteluun, mutta tätä vartenhan ollaan koko kausi harjoiteltu. Täytyy vaan hoitaa lihashuolto kunnolla ja valmistautua hyvin.

Oulun ottelussa Tappara kansoitti jäähyaitiota miehissä, peräti kymmenen kaksiminuuttisen verran. Tasaviisikkopeliin Makkonen oli kuitenkin tyytyväinen.

- Kärpät pelasi hyvää peliä, mutta myös me onnistuimme hyvin tasakentällisin. Tuollaisella jäähymäärällä ei kuitenkaan voida voittaa. Alivoimaa pelattiin hyvin, mutta ainahan se syö paljon energiaa kun sitä joudutaan pelaamaan.

Keskiviikkoiltana Tappara tiedotti laitahyökkääjä Tom Bissettin saapumisesta kuukauden mittaiselle testijaksolle näyttämään kykyjään ja tuomaan maalintekovoimaa joukkueeseen. Jenkkihyökkääjä ei kuitenkaan ole vielä Suomessa, ja pukee pelipaidan ylleen aikaisintaan ensi tiistaina Turussa.

Terveystilanne joukkueella on edelleen optimaalinen - kaikki miehet ovat täydessä pelikunnossa. Suurin kysymys kokoonpanon osalta onkin, joko Sasu Hovi pääsee takaisin tolppien väliin? Tähän saadaan kuitenkin vastaus vasta lauantaina aamuharjoitusten jälkeen.

Blues kohentaa otteitaan

Surkean alun jälkeen Espoon Blues on saanut rivejään jo hieman järjestystä muistuttavaan kuosiin. Turussa joukkue nousi 0-3-tappioasemasta tasapeliin, ja perjantain Pelicans-ottelusta napsahti tilille kauden kolmas voitto. Viimeisissä viidessä ottelussa Blues on hävinnyt vain kerran, kun Ilves kaatoi espoolaiset samassa kaukalossa, missä illalla otellaan.

Bluesin terveystilanne ei ole aivan yhtä aurinkoinen kuin kotijoukkueen, mutta kaikki ns. avainpelaajat ovat pelikunnossa. Viimeisimpänä Miika Elomo palasi tositoimiin perjantaina. Espoon iki-ikoni Timo Hirvonen sen sijaan on vielä sivussa.

Nousukunnossa oleva ja tähtiä vilisevä Blues järjestää Tapparalle takuulla hikiset hetket ennen kuin pistepotti on jaettu. Vaikka Jan Caloun kuuluu tunnetusti pelaajiin jotka voivat kääntää lähes yksin ottelun joukkueelleen, ei Tappara kiinnitä Makkosen mukaan tsekkiin erityishuomiota.

- Ei me lähdetä koskaan erikoisvartiointiin tai sellaisiin. Toki tarkkana täytyy aina olla kun hän on kentällä.

Calounin lisäksi Hannu Kapasella ja Ted Satorilla on heittää askiin liuta sellaisia pelimiehiä, joita muut valmentajat voivat vain kuola valuen haikailla omiin joukkoihinsa. Makkonen näkee Bluesin vahvuudeksi huipputaitavien yksilöiden varaan rakentuvan ylivoimapelin.

- Blues on vaarallinen, ovat kontanneet alkukaudesta ja se vain lisää heidän vaarallisuuttaan. Joukkueella on erittäin vahva ylivoimapeli, jäähyllä ei voida istua.

Vihainen Tappara vai parantava Blues voittoon?

Kärppä-tappion sisuunnuttama Tappara tulee varmasti etenkin alkuminuutit erittäin kovaa illan ottelussa. Jos Blues selvittää kotijoukkueen alkurynnäkön ilman takaiskua, sen osakkeet nousevat heti parilla pykälällä.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen. Silloin Blues oli maalin verran etevämpi, mutta joukkueiden nykyisistä voimasuhteista syyskuun alkupäivien ottelu ei kerro mitään. Nyt pelataan kahdesta tärkeästä runkosarjapisteestä, ja harjoitusottelut ovat vain haalea muisto historian haurailla sivuilla.

Tappara ja Blues Hakametsän illassa alkaen klo 17:00.

» Lähetä palautetta toimitukselle