Löytääkö Tappara aseet

LIIGA / Ennakko
Bluesin ja Tapparan välinen ensimmäinen pudotuspeliottelu päättyi lopulta espoolaisten melko selvään 4-1-voittoon. Kirvesrinnat onnistuivat haastamaan Espoon ylpeyden ainoastaan toisessa erässä ja hukkasi silloinkin mahdollisuutensa jäähyilyyn.

Tapparan on syytä ottaa opiksi ensimmäisestä ottelusta. Espoon tähdet pitää saada kuriin, mutta turhia jäähyjä pitää välttää. Tämä lieneekin suurin haaste joukkueelle. Siihen vaaditaan kurinalaista peliä ja luistelua. Isokokoisten pelaajien on pysyttävä espoolaisten vauhdissa.

Auttaako kotietu?

Runkosarjassa joukkueiden kohtaamisissa ei kumpikaan joukkue onnistunut voittamaan kotonaan. Nyt Blues nappasi kuitenkin ensimmäisen voiton kotonaan. Tapparan on kyettävä vastaamaan Hakametsässä. Kotiyleisön tuki on tarpeen.

Yleisön tuen avulla voidaan saada liike kuntoon. Se auttaa jo moneen asiaan. Perjantai-iltana saatetaan usein hiljaisessa Hakametsässäkin saada aikaan hurmos, jossa Tapparaa ei voi pysäyttää. Espoossa tamperelaisjoukkue näytti toisen erän aikana, että pystyy hallitsemaan ottelua. Se, johtuiko Tapparan hallinta toisessa erässä Bluesin heikkoudesta vai kirvesrintojen hyvyydestä on näkökulmaero.

Mihin suuntaan sarja kääntyy?

Kun pelataan neljästä voitosta ei avausottelun merkitys ole niin suuri kuin kolmesta voitosta pelattaessa. Tappara pääsee voitolla takaisin hyviin asemiin, mutta tappiokaan ei vielä ratkaise sarjaa. Selkä onkin tavallaan seinää vasten, jos joukkue häviää kolme ensimmäistä ottelua.

Blues on kuitenkin voitolla vahvistanut sarjan ennakkosuosikin asemaa. Vaikka Tappara on kahden edellisen kauden finalisti, ei sen taloudelliset panostukset ole muiden pudotuspelijoukkueiden luokkaa, pl. JYP. Tamperelaisjoukkue onkin tällä kaudella haastajan asemassa ja se pitää pystyä käyttämään hyväkseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle