Kenelle kellot soivat?

LIIGA / Ennakko
Tapparan esitykset ovat viimeisissä otteluissa olleet hengettömiä ja luokattomia. Päävalmentaja Mikko Saarinen ei ole onnistunut saamaan joukkueeseen tarvittavaa ryhtiliikettä. Saarisen hetket alkavat olla käsillä, kun vastaan luistelee aina hankala Espoon Blues.

Kuntokäyrät

Maaottelutauon jälkeen Tapparan peli on ollut Ässät-ottelua lukuun ottamatta roskaa. Joukkueen henkinen kantti on koetuksella aina valmennusjohtoa myöten. Pelillistä identiteettiä ei ole, eikä kukaan tunnu tietävän kuka tätä purtiloa kipparoi. Kärpät-otteluun päävalmentaja Mikko Saarinen sotki ketjuja huolella ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Johtuen kenties tästä peliliikkeestä, kenties hyökkäyskuvioiden harjoittelusta, joukkue suoriutui lievästi kahta aikaisempaa ottelua paremmin. Takkiin tuli silti.



Vierailija Blues on sen sijaan suoriutunut viimeisistä peleistään varsin mallikelpoisesti, sillä espoolaiset ovat saalistaneet pisteitä viidestä viimeisestä kamppailustaan. Täysiä pistepotteja mahtuu tähän tilastoon kuitenkin vain kaksi. Asiaa selittää Bluesin pitkä loukkaantumislista sekä tähän osittain liittyen kapea hyökkäysmateriaali. Ehjän 60 minuutin suorituksessa riittää vielä työsarkaa.

Ratkaisun paikat

Viimeisissä peleissä Tapparan profiilipelaajat ja kokenut kaarti on ollut umpijäässä. Jori Lehterä tosin heräili horroksesta Oulussa alkaen jälleen lunastamaan niitä odotuksia, mitä hänen suhteen on asetettu. Kuitenkin ainoastaan Tapparan neloskenttä on suoriutunut tehtävistään puhtain paperein ottelusta toiseen. Tarttuuko kentän taistelu vihdoin muuhun joukkueeseen ja loppuuko näennäisyrittäminen sen seurauksena?

Mielenkiinto kohdistuu myös liigadebyyttiinsä tekevään Juha Leimuun. Miten LeKistä Tapparaan siirtynyt puolustaja pääsee liigavauhtiin mukaan? Tuoko joukkueen puolustuspäähän varmuutta ja tehoja heti ensimmäisessä ottelussaan?

Blues kamppailee loukkaantumissuman kanssa. Joukkueen hyökkäysarsenaali on todella kapea. Käytännössä espoolaisten tehot lepäävät ex-Tappara Stefan Öhmanin ketjun varassa. Tosin Öhmanin luistin onkin sitten liikkunut varsin vikkelästi ja pelintekijänä hän on ollut kaikki kaikessa Bluesille viimeisten viikkojen aikana.

Mikäli Tappara eliminoi Öhmanin ketjun pelin, ja pyrkii pelaamaan aktiivisesti ja tuottamaan maaleja espoolaisten muita kentällisiä vastaan, sillä saattaa olla mahdollisuus haastaa Blues tosissaan voitosta.

Sen sijaan jos Blues pystyy saamaan tehoja irti esimerkiksi Jarkko Immosesta ja Juuso Puustisesta, Tapparalle voi povata jälleen kerran pitkää, hikistä ja tuskaista iltaa kotikaukalossa.

Kokoonpanot

Tapparan vahvuudesta on loukkaantumisen takia poissa Antti Kangasniemi. Miko Malkamäki siirtyi Tšekin liigaan, kun taas Sami Ryhäselle osoitettiin ovea. Niclas Lucenius palaa pelikiellon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon. Uutena miehenä puolustukseen tulee mukaan Juha Leimu. Mika Lehto oli Kärpät ottelusta poissa henkilökohtaisten syiden takia, mutta tehnee paluun joukkueen vahvuuteen.

Bluesilta ovat loukkaantumisten takia poissa Toni Kähkönen, Petri Lammassaari, Jaakko Uhlbäck, Toni Häppölä ja Rami Alanko. Kuumeessa ollut Tomi Ståhlhammar saattaa pelata Tapparaa vastaan. Samoin on mahdollista, että selkävaivainen Jere Sallinen palaa kokoonpanoon. Puolustaja Petri Kokko puolestaan siirtyi Ruotsin Elitserieniin Brynäsin joukkueeseen loppukaudeksi.

Muuta

Ojanen ja piste

Tappara-kapteeni Janne Ojasen pistemetsästys jatkuu Bluesia vastaan. Ojaselta puuttuu yksi vaivainen tehopiste SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssin ykköspaikasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle