Tapparalla jälleen veitsi kurkulla

LIIGA / Ennakko
Tappara vastaanottaa Hakametsään lauantaina Ässät. Kotijoukkue väijyy pudotuspelipaikkaa pisteen päässä, mutta pelit alkavat loppua kesken. Vain voitto voi kelvata kotijoukkueelle, Ässillä puolestaan panoksena on edelleen paikka kuuden joukossa.

Kuntokäyrät

Porin Ässät on luiskahtanut heikosti sujuneiden viimeisimpien otteluiden ansiosta taisteluun suorasta vpuolivälieräpaikasta. Parhaan maalipyssynsä Tomas Zaborskyn loppukaudeksi sairastuvalle menettäneellä porilaisnipulla alkaa olla korkea aika saada jälleen juonesta kiinni tai muuten hyvin alkanut kausi uhkaa jäädä jälleen tärkeimmillä hetkillä pannukakuksi.

Vastassa on jo jokin aika sitten pudotuspelien ulkopuolelle tuomittu Tappara, jolla ei ole ainakaan mitään hävittävää. Joukkue pelaa oman potentiaalinsa ylärajoilla ja taistelee joka tilanteessa loppuun asti. Tästä esimerkki oli nousu 3-0 -tappiotilanteesta jatkoajalle tiistaina Bluesia vastaan. Tämän hetkisellä ilmeellä Tappara voi seistä selkä suorana, vaikka puserrus ei lopulta riittäisi jatkopaikkaan, sillä joukkue on Lukolle kärsityn ruman 6-0-tappion jälkeen pistänyt kaiken likoon.


Tappara on tuottanut Karri Kivelle päänvaivaa tällä kaudella.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ratkaisun paikat

Otteluun lisäväriä antaa kauden aikeisempien kohtaamisten saldo. Tappara on voittanut Ässät kolmesti siinä, missä Ässät on voittanut kohtaamisista vain yhden. Tappara on ollut Ässille inhottava vastustaja ja tekee kaikkensa ollakseen sitä vielä kerran tämän kauden runkosarjassa.

Ässillä on allaan otteluun lähdettäessä tärkeä taistelu Jokereita vastaan. Tapparan leirissä laskettaneenkin, että lauantain peliä ei patapaidoissa ole laskettu viikon tärkeimmäksi. Tappara yrittää käyttää kahden lepopäivän tuoman energiaedun viisaasti hyödykseen.

Kaikkiaan kotijoukkueen kannalta mahdollisuudet kulminoituvat taas kerran maalivahtipelin onnistumiseen. Ässiltä pitää puolestaan löytyä uusia ratkaisijoita Zaborskyn menettämisen jälkeen. Tapparaa vastaan Zaborskyn poissaolo ei kelpaa muutenkaan tekosyyksi tehottomuuteen, sillä Zaborsky ei tehnyt Tapparaa vastaan koko kauden aikana pisteen pistettä.

Kokoonpanot

Tapparalla on sairastuvalla vilskettä, kun ulkona ovat ainakin Tommi Kovanen, Juha Leimu, Aleksander Barkov ja Tuomas Vänttinen. Tilanne on toisaalta ollut sama jo pitemmän aikaa, joten tuskin kukaan kirvesrinnoissa lähtee loukkaantumishuolien taakse piiloutumaan.

Ässillä puolestaan loukkaantuneiden määrän korvaa laatu, kun joukkueen ylivoimainen tehomies Tomas Zaborsky on loppukauden sivussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle