Tappara isännöi Ässiä

LIIGA / Ennakko
Porin Ässien tie vie toisen kerran lyhyen ajan sisällä Hakametsään, tällä kertaa Tapparan vieraaksi. Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet viime vuosina hyvin erilaisista sarjasijoituksista huolimatta tasaisia vääntöjä, ja tiukkaan kamppailuun ennusmerkit viittaavat tälläkin kertaa.

Tappara huilannut torstaista asti

Kirvesrintaiset lähtevät tiistain taisteluun allaan viime viikkoinen kotitappio viime kevään finaalivastustaja ja tämän hetken sarjakärki Jokereille. Tuolloin Tappara ei saanut koneestaan aivan viimeisiä tehoja irti, ja odotettu revanssi jäi ottamatta. Valmentaja Kari Makkosella on selkeä näkemys pistepotin karkaamisesta Helsinkiin.

- No Jokereita vastaan hävittiin kahteen hölmöön maaliin. Niihin ei ole varaa heidän tasoista joukkuetta vastaan. Päästiin myös pelaan paljon ylivoimaa, mutta ei saatu tulosta aikaan.

Torstain ottelussa valmennuskaksikko Rautakorpi-Makkonen sekoitteli yllättävänkin paljon pelaajapakkaa ottelun kuluessa. Kultakypärä Jussi Tarvainen on seilannut ykkös- ja kakkosketjun väliä sopivia koostumuksia etsittäessä.

- Viime pelissä tehtiin paljon ketjumuutoksia. Ei saatu maaleja joten sitä kautta haettiin ratkaisua siihen ongelmaan. Tarvainen aloittaa huomenna todennäköisesti Ojasen vierellä. Samanlainen tilannehan oli viime vuonnakin, välillä hän pelasi Ojasen, välillä Barkovin rinnalla.

Tapparan terveystilanne on erinomainen, sillä sairastuvalla ei ole tällä hetkellä yhtään miestä. Pelaava maalivahti nimetään tiistaina aamuharjoitusten jälkeen.

Väsyykö Ässät?

Porilainen vierailijajoukkue on saanut rutistaa kauden alun kolmen pelin viikkotahdilla. Rankka urakka ja tinkimätön taisteluasenne ovat vaatineet veronsa, ja Ässien loukkaantumistilanne onkin kuin vastakohta Tapparan tyhjälle nimilistalle.

Varmuudella sivussa patapaidoista ovat huomisessa ottelussa runkopakki Jarkko Glad, sekä kova ulkomaalaiskolmikko Petr Sachl, Richard Rochefort ja Vjatseslav Fandul. Myös Pasi Tuomisen ja Timo Salosen pelaaminen on epävarmaa.

Vaikeasta loukkaantumistilanteesta huolimatta Ässät on taistellut viime otteluissa hienosti. Lauantaina joukkue nousi päätöserässä tasapeliin Kerhoa vastaan, eikä voittomaalikaan ollut kaukana. Ässät ei kuitenkaan ole voittanut kuuteen otteluun, ja pessimistisimmät Ässä-kannattajat odottavatkin jo hyvän alun jälkeistä paluuta arkeen. Siinä suhteessa tämän viikon kaksi kovaa vierasottelua Tampereella ja Turussa antavat osviittaa tulevasta.

Ottelun kulku vaikeasti ennustettavissa

Ennakkoon ajatellen tämän ottelun pitäisi olla Tapparan heiniä. Parempaa lähtötilannetta saa hakea, pääseehän joukkue hyvin levänneenä ja tappiosta sisuuntuneena kotikaukalossaan raihnaisen porilaislauman kimppuun. Kun otetaan vielä huomioon Ässien kovan pelitahdin tuoma mahdollinen uupumus ottelun loppupuolella ja toisaalta Tapparan dieselmäisen vahva jauhaminen, voisi helposti ruksata vedonlyöntiin varman ykkösen. Näin voi käydä, ehkä jopa selvälläkin erolla, mutta...

Asetelman ei saa kuitenkaan antaa hämätä. Joukkueet ovat viime vuosina pelanneet tukun erittäin tasaisia otteluita, vaikka Tappara on keikkunut sarjan kärkisijoilla ja Ässät häntäpäässä. Tänä syksynä porilaisryhmä on kuitenkin ollut JOUKKUE isoilla kirjaimilla. Myös Tapparan kakkosvalmentaja Kari Makkonen antaa tunnustusta tämän syksyn Ässille.

- Ässät pelaa vauhdikasta jääkiekkoa. Yhteishenki ja usko on palanneet joukkueeseen, eivätkä he anna periksi tappioasemassa missään vaiheessa. Varmasti erittäin kova peli tiedossa.

Niin tai näin, nyt pohdiskelut sikseen. Tappara ja Ässät punnitsevat paremmuutensa pian.

» Lähetä palautetta toimitukselle