Saako Dufva pidettyä Tapparan voittokannassa?

LIIGA / Ennakko
Tappara on silminnähden piristynyt valmentajanvaihdoksensa ansiosta. Lauantaina joukkue otti Dufvan alaisuudessa ensimmäisen voittonsa ja vieläpä hyvällä esityksellä. Tiistaina nähdään, missä Tappara menee todellisuudessa, kun vastaan luistelee kauden erinomaisesti aloittanut Ässät.

Kuntokäyrät

Porin Ässät on tällä hetkellä pelillisesti ja henkisesti vahva joukkue. Se käänsi lauantaina ottelun HIFK:ta vastaan tappioasemasta edukseen. Viime viikolla Ässät kampesi myös toisen tiukan pelin KalPaa vastaan edukseen. Itseluottamus on joukkueella kohdallaan, kun vaikeatkin pelit kääntyvät voitoiksi.

Tappara puolestaan on hakenut uutta nousua Risto Dufvan opein. Bluesia vastaan vaikutti siltä, että opit olivat menneet nopeassa aikataulussa perille, koska Tappara pelasi eheästi koko ottelun. Ässät on kuitenkin henkisesti ja pelillisesti tällä hetkellä Bluesia kovempi nippu ja sen voittamiseen Tapparan tarvinnee edelleen parantaa otteitaan.

Tappara satsaa takuuvarmasti siihen, että Hakametsästä tulisi kaikkea muuta, kuin se on Tapparan kotiotteluissa viimevuosina ollut - yksi helpoimmista kaukaloista käydä hakemassa vieraspisteitä. Kirvesrinnoilla on edessä kolme kotiottelua seuraavaan neljään peliin ja niistä joukkueen on saatava kasaan voittoja.

Ratkaisun paikat

Dufvan teesinä otteluun on Blues-ottelun tapaan tiivis ja virheetön keskialueen peli. Ässien ei haluta pääsevän nopeisiin hyökkäyksiin keskialueen virheistä.

Ässien ei parane tuudittautua siihen, että Tapparasta kävellään automaattisesti yli. Joka tapauksessa vierasjoukkue on ottelun ennakkosuosikki. Vaikka joukkue on osoittanut luonnetta kääntämällä tappioasemasta pahoja otteluita voitoiksi, ei se voi olla täysin tyytyväinen otteluiden alkuihin, sillä vastustaja on päässyt parin maalin karkumatkalle jo muutamankin kerran.


Zaborsky saattaa saada Dufvan päälakeenkin ilmestymään harmaita hiuksia.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ässien Tomas Zaborsky ja Radek Smolenak on ollut todella tuhoisa kaksikko ja mielenkiintoista tulee olemaan nähdä, onko Dufva juoninut jonkinlaista jarruketjua miesten pimentoon pelaamiseksi.

Kokoonpanot

Tapparalta puuttuu puolustuspäästä Aleksi Elorinne ja todennäköisesti myös Viktor Ekbom. Ässiltä sairastuvalla on vain Ryan Caldwell.

Kotikatsojien kannalta mielenkiintoisinta tulee olemaan, jatkaako Aleksander Barkov nuorempi Tapparan kakkosketjun keskellä. Liigadebyytti sujui sen verran vakuuttavasti, että olisi yllätys, jos näin ei olisi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle