Mikä on Tapparan viikonlopun suunta?

LIIGA / Ennakko
Tappara kohtaa perjantai-iltana kotihallissaan Ässät, jonka jälkeen se matkaa lauantaina Rinkelinmäelle HPK:n vieraaksi. Pääpaino Tapparan viikonlopussa on perjantaisessa kotiottelussa, sillä tappio siitä tietäisi raskasta matkaa vaikeaan vieraskaupunkiin Hämeenlinnaan.

Kuntokäyrät

Tapparalla ja Ässillä on takanaan täysin päinvastaiset lokakuut. Ässät suoritti huikean 12 pelin pisteitä tuoneen otteluputken, johon mahtui vain yksi tappio, joka sekin tuli Ilvestä vastaan vasta jatkoajalla. Tappara taapersi puolestaan kymmenkunta ottelua voitoitta, lukuunottamatta voitto Pelicansista. Tapparan notkahdus alkoi juuri Porissa tappiosta Ässiä vastaan jatkoajalla.

Ässien lento ei ole ottanut katketakseen ja joukkue on sarjassa toisena. Tapparalle perjantain kohtaaminen on erittäin tärkeä. Joukkue palasi maaottelutauolta kolmella voitolla, sitten tuli tappio vieraissa Bluesille. Voitoista huolimatta Tapparan otteet eivät ole olleet kauttaaltaan vakuuttavia. TPS:n kirvesrinnat pudotti kyydistä hyvällä liikkeellään, sen sijaan naapuriseura
Ilvestä vastaan porkkanapöksyt olivat pahasti helisemässä ja saavat kiittää rouva fortunaakin kolmesta pisteestä.

Ottelu Ässiä vastaan tarjoaa osviittaa siitä, oliko Tapparan 3 voitettua ottelua vain hetkellinen piristyminen. Voitto antaisi eväitä seuraavan päivän
vierasotteluun HPK:ta vastaan, tappio olisi niin henkisesti, kuin fyysisestikin vaikea asetelma ajatellen seuraavan päivän Hämeenlinnan vierailua, sillä Ässät luultavasti tarjoavat liikettä Hakametsässä kotijoukkueelle sen verran, että aivan tuoreilla jaloilla se ei Hämeenlinnaan jokatapauksessa lähde.


Malkamäki palaa Ässien nutussa vanhaan kotihalliin.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Tappara on osoittanut, että se pärjää liikkeessä kenelle tahansa joukkueelle,
mutta tunnetta ja ratkaisuröyhkeyttä on puuttunut. Ässillä on ollut riveissään
ratkaisijoita laajalla rintamalla. Tapparan alemman ketjun pelaajat ovat
nostaneet viimepeleissä profiiliaan. Kotijoukkue kaipaa onnistumisia heiltä
perjantainakin.

Jos kotijoukkue mielii voittaa, nousevat maalivahtipeli ja ottelun alku isoon rooliin. Ässillä on henkinen etulyöntiasema ja jos se pääsee pelissä johtoon, se ajaa Tapparan henkisesti ahtaalle. Ässien henkinen haaste on puolestaan siinä, että sen viikonlopun iso peli on lauantaina Porissa HIFK:ta vastaan. Kärkikamppailu ei saa pyöriä porilaisilla mielessä vielä perjantaina, tai Tappara voi päästä yllättämään.

Kokoonpanot

Tapparan kohdalla mielenkiinto kohdistuu siihen, luisteleeko tolppien väliin vaihteeksi Jani Nieminen. Harri Säteri torjui kolmessa
viimepelissä, mutta tappio Bluesia vastaan voi tarkoittaa vuoron siirtymistä Niemiselle. Ässien torjuntavastuun on puolestaan kantanut tällä kaudella lähinnä Eero Kilpeläinen ja kantanee Tapparaakin vastaan.

Ässiltä sivussa ovat Tero Määttä ja Tommi Huhtala. Sen sijaan Kristian Kudroc saattaa olla jo Tampereella tositoimissa.

Tapparalla flunssasta kärsineet Tuomas Vänttinen ja Antti
Kangasniemi
palannevat kokoonpanoon, kun taas Juha Leimu joutunee vielä katselemaan ottelun sivusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle