Saako Tappara käännettyä vieraskiertueensa kurssin?

LIIGA / Ennakko
Tehokkuus on lauantai-illan avainsana Vaasassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja Tapparan edelliset ottelut ovat tarjonneet hyvää viihdettä. Avauskohtaaminen Kuparisaaressa päättyi Sportin hyväksi voittomaalikilpailussa, ja Hakametsässä Tappara otti niukan yhden maalin voiton varsinaisella peliajalla.

Edelliset ottelut

Sportin tappioiden sarja on kasvanut samaan määrään, kuin viime kauden ensimmäisellä puoliskolla. Silloin Sport ei saanut pisteen pistettä tappioistaan. Tällä kaudella kotkapaidoille on kertynyt kaksi lisäpistettä, mikä on kuitenkin laiha lohtu, sillä suurimmassa osassa täysi pistepotti oli kurkotuksen päässä.

Sportin alkukauden huonot ottelun alut ovat muuttuneet huonoiksi lopuiksi. Ensimmäisen 30 minuutin jälkeen kotkapaidoilta tuntuu loppuvan puhti ja henkilökohtaisia virheitä on sattunut viime aikoina paljon.

Tehokkuus on ollut Sportilla keskinkertaista. Edelliseen neljään otteluun on kaverin verkko heilunut kahdesti per peli, mutta se harvoin riittää voittoon saakka.

Tapparankin suunnasta kuuluu huonoja uutisia. Kirvesrintojen vieraskiertue on jatkunut kahdella tappiolla Lappeenrannassa ja Jyväskylässä. Molemmilla kerroilla vastustajan punavalo on syttynyt ainoastaan kerran, eikä reissun ensimmäiselläkään etapilla Kouvollassa maalinteko onnistunut kun vain kahdesti.

Jyväskylässä alkuun näytti siltä, ettei Tapparalta kevene jalat ja kiinnostus olisi kateissa. Lopulta tulosta syntyi hiukan, mutta maalinteko-ongelma nousi pöydälle.

Ratkaisukohdat

Puolustuspelaamisessa ja alivoimassa kirvespaitojen täytyy olla enemmän hereillä ja aktiivisempi kuin eilisessä JYP-ottelussa, sekä Tapparan hyökkäyksen ykköskolmikosta Jani Lajunen ja Patrik Laine tarvitsevat vielä onnistumisia ennen joulu ja -maajoukkuetaukoa.

Alkukauden molemmissa taistoissa Sport on saanut päätöserissä erinomaisen aihion päälle. Ensimmäisellä kerralla Vaasassa Sport nousi tasoihin ja voittoon pitkän kaavan kautta, mutta toisella kerralla Tampereella Tapparan puolustus kesti. Samanlaista intensiivisyyttä ja taisteluintoa molemmat joukkueet tarvitsevat myös tänään.

Seuraa Heitä

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Oli Jyväskylässä joukkueensa näkyvin pelaaja, vaikka ei pääsytkään pisteille.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Joukkueen valopilkku pimeässä tappioiden polussa. Viiteen otteluun viisi tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle