Kompastuuko kotka jälleen saimaalaiseen merimiinaan?

LIIGA / Ennakko
Andreas Bernard saattaa pitää luukkua Vaasassa tällä kertaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vuoden yhdeksännen viikon käynnistää Sportin osalta tiistaina kotiottelu SaiPaa vastaan. Näiden kahden viimeisessä kohtaamisessa runkosarjassa Sportilla on viimeinen mahdollisuus saada pisteitä lappeenrantalaisilta.

Edellisissä kohtaamisissa maaliero on yhteensä SaiPan hyväksi 14-5. Kahdessa aiemmassa ottelussa lappeenrantalaiset olivat selvästi Sportia parempia, mutta viimeisin tammikuussa käyty kamppailu oli selvästi tasaväkisempi.

Sportin kokoonpano sai jälleen uuden takaiskun, kun Lassi Kokkalan kausi loppui leikkauksen myötä. Tuorein puolustaja Juha Tarkkanen myös loukkaantui Satakunnan ja Varsinais-Suomen vieraskiertueella, ja hänen läsnäolonsa ottelussa on epävarmaa.

Sport onnistui katkaisemaan kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa Raumalla pitkän kaavan kautta. Turussa ei kuitenkaan kaikki mennyt niin kuin piti, ja TPS onnistui nappaamaan ensimmäiset pisteet vaasalaisilta.

SaiPalla puolestaan edellinen viikko oli varsin onnistunut. Aneemisuus Ilvestä vastaan jäi taakse, kun lappeenrantalaiset nappasivat yhteensä viisi pistettä sarjataulukon kärkikaksikolta. Suurin onnistuja joukkueesta kuluneella viikolla oli ehdottomasti Matti Järvinen, jonka taso on noussut huikeasti viime vuonna pelattuihin otteluihin nähden.

Lappeenrannan keltamustat suuntaavat Vaasan jälkeen Turkuun ja saavat sairastuvaltaan otteluihin Ville Kohon ja Jussi Markkasen. David McIntyre on harjoitellut joukkueen mukana, mutta jäi kelkasta pois vieraskiertueen ajaksi. 

Sportilla alkavat kutkuttavat vaiheet kauden viimeisissä taisteluissa. Täyden pistepotin voittoja olisi syytä aloittaa tästä kohtaamisesta, mikäli kotkalauma mielii pois runkosarjan viimeiseltä sijalta. Ero turkulaisiin on kuusi pistettä.

SaiPallekin täydet pisteet tekisivät mannaa sarjataulukkoon nähden. Viimeiseen varmaan pudotuspelipaikkaan on vain neljän pisteen välimatka, jossa tällä hetkellä lymyilevät samalla pistemäärällä viidentenä oleva JYP ja kuudentena Blues.

Seuraa Heitä

Brian Salcido #33 |

Puolustaja

Amerikkalaispuolustaja on noussut puolustajien pistepörssin kärkeen huolimatta vaikeasta syyskaudesta. On lähellä rikkoa SaiPan puolustajien piste-ennätyksen ja on vain kolmen pisteen päässä siitä. (Nykyinen ennätys Yuri Kuznetsov 55 9+27=36 kaudelta 2000-2001)

Antti Uitto #10 |

Puolustaja

Lähes ikonipelaajaksi Vaasassa muodostunut "Ugi" on pelannut erinomaisesti alkukauteen nähden. Perusvarma peli on pysynyt ja helppojen virheiden määrä vähentynyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle