Kilpailijoiden jälleennäkeminen ylimmällä tasolla

LIIGA / Ennakko
Edellisissä otteluissa ei pelattu löysästi.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kauan odotettu ottelu on edessä; KooKoo vierailee Kuparisaaren hornankattilassa yli vuoden tauon jälkeen.

Sportin alkukausi on lähtenyt samalla tavalla kuin viime kausikin; kotiotteluissa kotkapaidat ovat vahvoilla, mutta vierasvoitto on ollut vaikeasti tavoiteltavissa.

Erityisesti ensimmäinen erä on ollut lähes jokaisessa vierailussa Sportille vaikea.

Yhdysvaltalaispuolustaja Mike Brennan on ollut sivussa kokoonpanosta lievän loukkaantumisen takia, mutta tuuraajana toiminut Robin Salo on onnistunut hyvin. 

KooKoo puolestaan on aloittanut kautensa mahtavasti, sillä yhdeksästä pelatusta ottelusta pisteitä on tullut jopa kuudesta. Tämä viikko on lievästi erikoinen, koska tänään on KooKoon ja Sportin viikon ensimmäinen ottelu. 

KooKoon maalivahtipeli toimii loistavasti. Sekä Juha Järvenpää että Frederic Cloutier napsivat tärkeitä koppeja jokaisessa ottelussa. Puolustus ja maalivahtipeli ovatkin ne syyt, miksi KooKoon ottelut ovat enimmäkseen olleet tiukkoja vääntöjä.

Kouvolalaisten puolustus on kuitenkin saanut kovaa iskua, kun Ari Vallin ja Ossi-Petteri Grönholm ovat joutuneet sairastuvalle. Josh Greenilla oli viime viikolla lihasvaivaa, mutta oletettavasti on Vaasassa joukkueen vahvuudessa.

Pitkä kilpakumppanuus saa Liigassa jatkoa

Jokainen Mestis-tason ottelu Vaasassa Sportin ja KooKoon välillä oli kiihkoa parhaimmillaan.

Allekirjoittaneen hienoin muisto on välieristä 2012, kun Sport vei KooKoota lukemin 7-2. Silloin Jani Kiviniemi iski hattutempun ja KooKoon Patrik Forsbacka sikaili itsensä suihkuun.

Tunnelma jäähallissa oli kattoa hipelevää ja ottelu itsessään oli viihdyttävää täydet 60 minuuttia.

Perjantain ottelussa avainasemassa on alkuvaiheet. Jos KooKoo ei saa hyvää otetta peliin jo alussa, voi vierasjoukkueelle tulla todella vaikeat oltavat.

Seuraa Heitä

Tuomas Huhtanen #29 |

Laitahyökkääjä

Joukkueensa kenties fyysisin pelaaja ja hyökkääjän taklaukset sekä suunsoitto eivät varmasti jätä yhtäkään Sport-pelaajaa kylmäksi.

Joonas Komulainen #30 |

Keskushyökkääjä

Erinomainen aloituksissa, eikä myöskään ole nöyristellyt missään tilanteessa, vaikka kilpailija sattuu olemaan yli päätäkin pidempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle