Hyvätempoinen Sport isännöi hyvässä iskussa olevaa KalPaa

LIIGA / Ennakko
KalPa veti pidemmän korren Kuopiossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
KalPa saapuu keskiviikkona Vaasaan tavoitteenaan ottaa viides peräkkäinen voitto. Edellinen kamppailu Sportia vastaan päättyi Niiralan Montussa yhden maalin voittoon kuopiolaisten hyväksi, eikä tulos jääne Kuparisaaressakaan paljoa erilaiseksi.

Edelliset ottelut

Kuten jo mainittu, KalPalla on takanaan neljän ottelun voittoputki. Edellisessä ottelussa HIFKta vastaan Samu Perhonen tuurasi kolme peräkkäistä nollapeliä napannutta Eero Kilpeläistä, joka oli silloin ilmeisesti flunssassa. Koko muun joukkueen lisäksi Perhonen esiintyi juhlaottelussa hyvin, mutta Kilpeläinen aloittanee maalilla Vaasassa.

Sport tuntuu olevan löytänyt tasapaksun suorituskyvyn. Jokunen aika sitten joukkueen suoritus ailahteli rökäletappioiden ja tehokkaiden voittojen välillä, mutta edelliset kolme ottelua kotkapaidat ovat olleet erinomaisessa tikissä.

Tapparaa vastaan Tampereella Sport jäi yhden maalin verran toiseksi, mutta painostus oli esimerkillistä, jonka kirvesrinnat kestivät vain vaivoin. Heti seuraavana päivänä Sport kävikin ensimmäisenä nappaamassa pisteet Porin Ässiltä.

Ratkaisukohdat

Kilpipaidoista Patrick Davis oli HIFK-ottelussa hyvä. Alkukausi ykkösketjussa Janne Keräsen ja Jaakko Rissasen kanssa meni surffaillessa paljolti pelin ulkopuolella, mutta oli lauantaina kiekollisesti aktiivinen ja teki peliä, ja se näkyi tehoissa. Jos samalla taso jatkuu tänä iltana, yhdysvaltalaishyökkääjä on Sportille kova pähkinä purtavaksi. Toinen Sportin miettimisen aihe löytyy vieraiden maalin suulta, sillä KalPa-veskari Kilpeläinen on pitänyt maalinsa puhtaana yli 200 minuuttia. 

Sportin hyökkäystrio Charles Bertrand-Lassi Kokkala-Niclas Lucenius ovat tuntuneet löytäneen yhteisen sävelen. Ranskalaislaiturin komeat piruettisyötöt olivat kaunista katseltavaa ja auttoivat kaatamaan Ässät. Myös puolustaja Jake Newton on alkanut keräämään pisteitä tililleen.

Maalivahtiosasto on myös Sportilla terässä. Mika Järvinen on edelliseen kolmeen otteluun päästänyt vain neljä maalia, ja ollut Sportin tuki ja turva pisteisiin aina, kun sitä on eniten tarvittu.

Seuraa Heitä

Aleksi Laakso #90 | Plzen

Puolustaja

Esiintynyt Newtonin parina todella pirteästi, ja on ollut paljon näkyvillä kotikaukalossa.

Balázs Sebők #86 |

Keskushyökkääjä

Unkarilaishyökkääjä on löytynyt viime otteluista useasti hyviltä maalintekopaikoilta. Osaa hakea tonttia ja omaa periksiantamattoman luonteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle