Löytääkö Ilves lohtua tammikuuhun Vaasasta?

LIIGA / Ennakko
Viime kerta ei mennyt Ilveksellä aivan vihkoon.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport ja Ilves kohtaavat kauden kolmannen kerran. Kummallakin leirillä alkaa se vaihe kaudesta, kun jokainen ottelu ja piste ovat elintärkeitä.

Edelliset ottelut

Tammikuu ei ole Ilveksellä sujunut hyvin. Seitsemästä ottelusta on kertynyt vain yksi voitto ja pisteitä neljä. Sportilla puolestaan voittoja on siunaantunut kaksi ja seitsemän pistettä.

Syyskuun ensikohtaamisessa Ilves näytti Hakametsässä kaapin paikan Sportille, ja tappoi vaasalaisten otteet jo alussa. Marraskuussa Sport vastasi Vaasassa, jättäen tupsukorvaiset vieraansa nollille.

Ratkaisukohdat

Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä on muuttanut joukkueensa pelikirjaa radikaalisti. Petopaidat eivät enää paljon kiekkoile omallakaan alueella, vaan siirtävät useimmiten päätykiekkoja, eli kiekkokontrollia eivät Heikkilän suojatit enää suorita. Tiistai-ilta näyttää, tuottaako kyseinen tapa pienemmässä kaukalossa pisteitä Ilveksen matkamuistoksi.

Vaikka Sportilla ei ollut lauantaina JYPiä vastaan kolmea parasta pistemiestään, pistivät vaasalaiset hyvin kampoihin Liigan kuumimmalle joukkueelle. Ainoastaan tehokkuus ja maalipaikoille pääseminen oli Sportilla vaikeaa. Ilveksellä on täydet mahdollisuudet pitää pudotuspelipaikka elossa, jos Sport ei saa sairastuvalta yhtäkään näistä pistenikkareista apuun.

Kahden maalin tappioasema vaikuttaa olevan Sportille tällä hetkellä ylitsepääsemätön este. Jos kuitenkin otteet jatkuvat samalla sapluunalla kuin lauantain perheottelussa, ei näin tule käymään.

 

 

Seuraa Heitä

Matias Sointu #67 |

Laitahyökkääjä

Ei ole noussut odotetulle tasolleen vielä missään vaiheessa kautta. Ainoastaan kolme tehtyä maalia, eikä ole löytänyt paikkaansa tulosyksiköstä.

Mika Järvinen #38 | Karlskrona

Maalivahti

On antanut jokaisessa ottelussa Sportille mahdollisuuden voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle