Blues saapuu kiusaamaan Sportia

LIIGA / Ennakko
Blues on ollut Sportille vaikea vastus.
Kuva © Jarno Hietanen
Blues ja Sport ovat vastakkain kauden viimeisen kerran. Bluesilla on oiva tilaisuus antaa kohtalokas isku Sportin pudotuspelipaikalle, mikäli vaasalaisisännät eivät ole täysin palautuneet keskiviikon HIFK-ottelusta.

Vaikka kaikki tietävätkin Bluesin tilanteen, asennettomuudesta ei espoolaisia voi syyttää. Kaikesta pelaajaliikenteestä huolimatta Blues on erityisesti ensimmäisen kahden ketjunsa voimalla onnistunut luomaan suuria ongelmia jokaiselle vastustajalleen. Joukkueen ongelmana on kuitenkin nipun kokemattomuus, ja vaikka suurin osa kärkipelaajista otteleekin taitojensa ylärajoilla, se ei välttämättä tuota tulosta.

Luonnolliset sentterit ovat Bluesilla vähissä. Kultakypärä Antti Suomela tekee roolissaan hyvää työtä, mutta pidemmän päälle alempien ketjujen sentterin paikalla pelaavien taso ei riitä. Myös pakistossa kärkinelikko kerää suuria minuutteja, ja nuoremmat Erno Hopponen ja Matias Pulli ovat isoissa vaikeuksissa.

KalPa-ottelussa joukkueen suurimpana herätyskellona toimi Jyrki Ahon suihkukomennus. Tero Lehterän otettua ohjat joukkue onnistui katkaisemaan 12 ottelun tappioputkensa. Lehterä nähdään Vaasassakin päävalmentajan paikalla.

Sportilla kriittiset hetket

Sportin vierailu Helsingissä ei sujunut toivotun mukaisesti. Puolustuksessa sattui pahoja merkkausvirheitä sekä oman maalinedustan suojaus oli arkaluontoista. Kotkapaitojen Otto Karvinen ja Tommi Tikka näyttivät kuitenkin tappeluillaan, että kukaan ei hypi Sport-pelaajien nenille.

Nyt jos koskaan Sport tarvitsee kolmea pistettä. Kotiottelut ovat kääntyneet Sportin eduksi, mutta lauantai-ilta näyttänee kuinka kestäviä kotkapaidat ovat paineen suhteen. Ässät ja KooKoo ovat vain parin pisteen päässä, mikä tarkoittaa että Sportilla on kaikki vielä omissa käsissä.

Jos Blues onnistuu taistelemaan yhdenkin pisteen pois kotkalaumalta, pudotuspelipaikka on lähes kokonaan kiekkojumalten käsissä.

Seuraa Heitä

Samson Mahbod #9 | Medveščak

Oikea laitahyökkääjä

Vikkelä ja taitava hyökkääjä, joka onnistui maalinteossa ennen HPK-ottelua viimeksi marraskuussa Sportia vastaan. Jykevä puolustus tuottaa kuitenkin 27-vuotiaalle kanadalaislaiturille ongelmia.

Teemu Tallberg #18 | HIFK

Laitahyökkääjä

Tallberg iski Sportin ainoan maalin HIFK:ta vastaan ja on takonut kahteen otteluun tehot 3+2. Kokkalan ja Kivirannan kanssa meno on ollut tehokasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle