Länsirannikolla taistellaan pakkovoiton edessä

LIIGA / Ennakko
Sportin puolustuksen täytyy pysyä kasassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Kuparisaareen saapuu vieraita naapurista, kun Sport kohtaa Ässät tiistai-illassa. Molemmat joukkueet ovat pakkovoiton edessä, ja jaossa ovat tärkeät pisteet.

Molemmat länsirannikon joukkueet ovat kovan paikan edessä. Ässillä on takanaan neljän ottelun tappioputki, joten joukkue on pakkovoiton edessä.

Myös Sportin kannalta tilanne näyttää varsin huteralta. Pisteitä on kerääntynyt alkukaudesta melko niukasti, joten voitto kotihallissa auttaisi kirimään välimatkaa muihin Liigan joukkueisiin.

Sportin hyökkäyspäätä vahvistaa tulevassa ottelussa nuorten maailmanmestari, Kärpissä alkukautensa pelannut Ville Leskinen. Kantavina voimavaroina ovat toimineet ranskalaisvahvistukset Charles Bertrand sekä Damien Fleury.

Perjantaina Sport kohtasi kotonaan Ilveksen. Vaikka kaksi ensimmäistä erää näytti kotijoukkueen kannalta toiveikkaalta, Ilves voitti ottelun maalein 4−2.

Tulevassa tiistain ottelussa Sportille tärkeää on keskittyä erikoistilainteiden pelaamiseen sekä välttämään turhia virheitä. Liiganousija on näyttänyt, ettei altavastaajan rooli ole helppo, ja turhautuminen on näkynyt myös kentällä.

Viime viikko näytti melko apealta myös Porin suunnalla. HPK kävi keräämässä Ässiltä pisteet kotiin viikko sitten pelatussa ottelussa.

Paikalliskamppailussa Lukkoa vastaan nuorisoketju Aleksi Saarelan johdolla oli vahvassa vireessä, mutta ottelu päättyi 3−4-häviöön. Ässät joutuivat myös taipumaan vierastappioon Tapparaa vastaan.

Tiistain ottelussa Austin Smith on edelleen pois joukkueen riveistä. Jake Hansen sen sijaan tuuraa Saarelan poissaoloa. Maalivahtipuolella Juuso Riksman vaikuttaa olevan sivussa, mikä tarkoittaa, että maalissa nähdään Rasmus Rinne.

Hyökkäyspuolella Michael Ryan ei ole onnistunut maalinteossa, eivätkä Sami Lähteenmäki, Eero Elo tai Juha Kiilholmakaan ole päässeet pisteille riittävän säännöllisesti.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun loppupuolella, kun kotijoukkue Ässät otti 4−1-voiton. Porissa vierailijat onnistuivat pysymään kotijoukkueen tahdissa, mutta Sportin puolustuksen rakoilu antoi Ässille mahdollisuuden.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Uunituore Sportin hankinta haluaa varmasti ottaa heti kauden ensimmäisessä ottelussaan luulot pois.

Niko Ojamäki #20 | Kloten

Laitahyökkääjä

Pelasi Lukkoa vastaan parhaan pelinsä tällä kaudella A-junnujenkin ottelut huomioiden. Kaipaa lisää suoraviivaisuutta ja halua ratkaista pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle