Kestääkö SaiPan kotitaika?

LIIGA / Ennakko
Kaikki kotiottelunsa toistaiseksi voittanut Saimaan Pallo saa Kisapuistoonsa jälleen vieraita länsirannikolta kun Turun Palloseura matkaa halki Suomen kohtaamaan SaiPan torstai-illan tiimellyksessä. Kotijoukkueen pöllyttäessä Rauman Lukkoa tiistaina, TPS huilasi kierroksen ja tulee varmasti tarmoa täynnä yrittämään pisteiden hakua.

TPS on ollut SaiPalle vaikea vastustaja niin kotona kuin varsinkin vieraissa. Viime kaudella Tepsi vei mennessään kaikki jaossa olleet neljä pistettä Lappeenrannan vierailuiltaan voittaen vähämaaliset ottelut 2-0 ja 2-1. Mutta se oli viime kautta, nyt on uudet joukkueet ja kujeet.

Jaksaako SaiPa yllättää?

Tämän kauden tilastoja katsellessa ottelussa ei kuitenkaan ole kuin yksi suosikki ja se on kotijoukkue. Sputnikit ovat tappioitta varsinaisella peliajalla, häviten ainoastaan jatkoajalla Jokereille. Ylivoima on ollut liigan tehokkainta ja alivoima on toiminut toiseksi parhaiten. Tilastojen perusteella vain ei ole koskaan voitettu yhtään ottelua ja sitä paitsi tiistainen Lukko-ottelu on vääristänyt tilastot yläkanttiin.

SaiPan vahva ykköskenttä sai vihdoin viime pelissä onnistumisia maalien muodossa ja tämän täytyy näkyä ketjun itseluottamuksessa. Enää joukkue ei ole pelkän Aki Uusikartanon johtaman kentän onnistumisien varassa vaan ratkaisuja on lupa odottaa molemmilta kentällisiltä Mika Kauppisen johtaman kolmoskentän antaessa tukea. Ylivoimapeliä saatiin Lukkoa vastaan harjoitella todella paljon ja olikin positiivista, että joukkue teki peräti seitsemän ylivoimamaalia. Näistä tosin viisi viimeistä tuli kun kaksi lukkolaista istui rangaistujen aitiossa.

Ennen kauden alkua joukkueen akilleen kantapääksi veikattu puolustus on yllättänyt lähes kaikki. Kuudessa pelissä omiin on mennyt vain 14 kiekkoa ja alivoimapelaaminen on ollut siis liigan toiseksi parasta. Myös maalivahtipeli on toiminut hyvin ja maalin suulle uskaltaa heittää kumman tahansa nuorista maalivahdeista.

Pieni kysymysmerkki tulee tiiviin otteluruuhkan aiheuttamasta mahdollisesta väsymysestä. Loukkaantumisten ja pelikiellon johdosta ei täyttä neljää kenttää ole saatu aikaseksi vähään aikaan ja huomenna näkee vieläkö kolme ensimmäistä kentällistä jaksaa koko ottelua.

Levännyt TPS

Turun ylpeys aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta on ryhdistäytynyt niiden jälkeen ja on pelannut siitä saakka tappioitta. TPS:n puolustuspeli on toiminut erinomaisesti ja tästä on osoituksena liigan vähiten päästettyjä maaleja. Pohjois-Amerikasta tullut maalivahti Jason Elliott on ollut hyvässä vireessä vaikka hieman haparoikin viime sunnuntain tv-pelissä Helsingin IFK:ta vastaan.

Hyökkäys ei ole kuitenkaan toiminut vielä aivan odotetulla tavalla. Vaisun viime kauden pelannut Kai Nurminen alkaa sentään jo herätä ja hän kantaa Tepsin kultaista kypärää. Mika Alatalo on puolestaan ollut ehkä liigan suurin pettymys, hän ei ole tehnyt liigassa vielä pistetäkään. Lienee tosin vain ajan kysymys milloin hanat aukeavat, SaiPan kannalta toivottavasti ei vielä tässä ottelussa. Toinen pettymys on ollut entinen saipalainen Ville Immonen, jonka pistesarake näyttää myös nollaa.

Kurkkaus kristallipalloon

Ensimmäisessä erässä Lukkoa vastaan tuli ilmi SaiPan tämän kauden heikoin lenkki, joka on tosin ollut jo tiedossa. Raumalaiset karvasivat ylhäältä kahdella miehellä antaen jatkuvasti painetta kiekolliselle miehelle ja SaiPan puolustajat joutuivat vain räiskimään kiekkoa keskialueelle ilman mitään osoitetta. Koska kotijoukkueen peli perustuu nopeisiin avauksiin niin Lukon aggressiivinen taktiikka oli myrkkyä.

Jos TPS lähtee otteluun peruuttelemaan ja antaa kotijoukkueen puolustajien vähänkin katsella avauspaikkoja niin voi olettaa vieraiden olevan vaikeuksissa nopeiden saipalaisten kanssa. Todennäköisempää kuitenkin on, että Kari Jalonen peluuttaa pakkaansa normaaliin Turkulaiseen jalat-jalat –tapaan ja karvaus tulee vastaan ylhäällä. Näin ollen ennustaisin ottelusta hyvin vähämaalista sekä tasaista, mutta kuitenkin viihdyttävää jossa molemmat joukkueet todella lentävät jäällä.

Toivottavasti Kisapuisto täyttyisi menneiden vuosien tapaan ääriään myöten ja antaisi kotijoukkueelle ehkä sen ylimääräisen kipinän joka johtaisi voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle