Pleijareihin valmistautuva Tappara saapuu Kisapuistoon

LIIGA / Ennakko
Pudotuspelipaikkansa jo varmistanut ja kuudennen sijansa runkosarjassa käytännössä kirkossa kuuluttanut Tappara saapuu Kisapuistoon SaiPan kauden viimeisen kotiottelun vieraaksi. SaiPa peli on ollut kovasti alavireistä viime aikoina kun sitävastoin Tapparalla on kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi voittoa.

SaiPan kannattajille ottelu on täysin panokseton. Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistunee tiettyihin SaiPan pelaajiin, jotka varmasti nähdään viimeistä kertaa kotikatsomon edessä. Spekulointi ensi kauden pelaajista käy Kisapuiston (tällä hetkellä) tilavilla käytävillä kuumana. Kuka jatkaa, kuka lähtee, koetaanko ilon hetkiä vaiko järkytyksiä?

Tappara tulee Lappeenrantaan käytännössä valmistautumaan pudotuspeleihin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Tapparan vastustaja pleijareissa tulee olemaan Oulun ylpeys Kärpät.

Tappara ei kuitenkaan varmasti tule antamaan SaiPalle mitään ilmaiseksi eikä hyväntekeväisyysmielessä. Joukkueen kunnon pitäisi alkaa olemaan huipussaan kun kaudenkin huipennus lähestyy.

Maalijuhlaa vai nuhjaamista

Tapparasta puhutaan kovana painijoukkueena jonne Jouko Salomäelläkin olisi ollut tiukka paikka mahtua. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta joukkueesta. Tappara on vuodesta toiseen ollut liigan kärkipäässä ja kylmä tosiasia on, että painimalla ja kahvaamalla noille sijoille ei mitenkään päästä.

SaiPa on toinen "kuuluisa" kahvajoukkue kotoisessa liigassa. SaiPan pelaajisto on pääasiassa pientä ja kun taklausvoimaa ei juurikaan paria poikkeusta lukuunottamatta ole, on muut keinot otettava käyttöön. Kotikaukalossa SaiPa kuitenkin pelaa useimmiten iloista kiekkoa (joulun jälkeistä tuskaa lukuunottamatta).

Ottelussa saatetaan nähdä jääkiekon riemujuhlaa, maaleja toisensa jälkeen, tai sitten totaalisen ihanaa nujuamista pelin alusta loppuun. Allekirjoittanut ainakin toivoo huomenna näkevänsä iloisen kotijoukkueen sekä iloisen vierasjoukkueen.

SaiPalta ainakin voisi odottaa iloisia kaudenlopetuksia kotikatsomon edessä.

Pisteet matkannevat Tampesteriin

Sen verran heikkoja kuvioita SaiPa on viime aikoina esittänyt, että ottelussa ei voi oikein olla kuin yksi ennakkosuosikki. Tappara jyrää fyysisyydellään väkisin SaiPan pienen joukkuen kumoon ja kotikatsomolle jää paha mieli tästäkin kaudesta.

Kesäloma on alkamassa SaiPan joukkueelle ja pelaajistossa todellakin on tapahtumassa muutoksia. Toivon mukaan ensi viikolla Jatkoajalla olisi kerrottavaa SaiPan ensi kauden suunnitelmista.

» Lähetä palautetta toimitukselle