Turpasaunasta täyteen hornankattilaan

LIIGA / Ennakko
Löytyykö SaiPasta tarvittavaa kiukkua lauantaina?
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Perjantaina Ilveksen toimesta nöyryytetty SaiPa pelaa kahden vuorokauden sisään toisen kärkikamppailun. Tuoreilla jaloilla kuumaan Kisapuistoon matkaava Pelicans on kolmen ottelun tappioputkessa.

Lauantai-ilta, vanhat kiistakumppanit ja kärkikamppailu. Viimeksi tämä asetelma oli SaiPalle myrkkyä ja Pelicans murjoi lappeenrantalaiset jäänrakoon kotihallissaan kuukausi sitten luvuin 6-2.

Tuolloin voittoputkessa porskuttanut ja huonosti otteluun valmistautunut SaiPa pääsee nyt kotihalliinsa. Joukkue voitti edellisen ottelun kotonaan tiistaina, kun Lukko kaatui Jussi Markkasen torjunnoilla ja joukkueen kärkihyökkääjien maaleilla.

Pelicansin edellisestä vierasottelusta on aikaa jo yli viikko. Kahdesti Tapparan lyhyen ajan sisään kohdanneet pussinokat hävisivät Tampereella niukasti varsinaisella peliajalla ja tiistaina Lahdessa Tappara ratkaisi jatkoajalla.

SaiPan totaalisulaminen Ilveksen vieraana perjantaina ja Pelicansin niukat tappiot omissa otteluissaan antavat odottaa kahden huippuunsa ärsytetyn joukkueen kohtaamista.

Kiekkohuumaa vai nähdynlaista rimpuilua?

Avainasia lauantain otteluun lienee SaiPan palautuminen fyysisesti ja henkisesti perjantain ottelustaan. Hyvin levännyt Pelicans lienee hyvällä perustasollaan ja mikäli sarjassa neljänneksi tipahtaneen SaiPan luistin ei kulje vaaditulla tasolla, voi lahtelaisille povata menestyksekästä iltaa.

Tampereella SaiPa joutui roikkumaan omalla alueella paremmalla liikkeellä olleen Ilveksen perässä. Radek Smolenakin murhaavalla tehokkuudella varustettu lahtelaisten ylivoima ja SaiPan heikko alivoima ei ole ihanteellisin yhtälö sputnikkien kannalta, joten luistimen tulee liikkua liukkaasti heti ottelun alusta lähtien.

Parhaimmillaan lauantai tarjoaa fyysistä lätkää, jossa vanhat kiistakumppanit pelaavat huippuottelun äänekkäiden koti- ja vierasfanien edessä.

SaiPa sotki täydellisesti hyökkäyskentällisensä Tampereella. Odottaa sopii, että myös otteluruuhkaan kuuluvaa rotaatiota tapahtuu. Olavi Vauhkonen palannee katsomokomennukseltaan kokoonpanoon. Poissa loukkaantumisen vuoksi on edelleen Simo-Pekka Riikola.

Seuraa Heitä

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Jaksoi yrittää Tampereella loppuun asti ja yritys palkittiin maalilla. Onnistui myös Lukkoa vastaan. Muutenkin hyvällä jalalla, jokohan olisi aika käynnistellä viime kauden kaltaista menoa?

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Esiintynyt viime aikoina loistavasti. Hankkinut kesän aikana voimaa yläkroppaansa - voittaa kaksinkamppailuja ja luo maalipaikkoja. Onnistunut usein SaiPaa vastaan. Miten käy lauantaina?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Janne Tavi 1 4 5
2.Ville Koho 3 1 4
3.Tommi Jokinen 1 2 3
4.Jesse Mankinen 2 1 3
5.Ryan Glenn 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle