Pelicans mahdottoman tehtävän edessä?

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Pelicans polvistuu tai tappioputki katkeaa
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Tauon jälkeen tukkoisesti Espoossa esiintynyt SaiPa palaa kotiareenalleen ja saa vastaansa huolestuttavaan tappioputkeen juuttuneen Pelicansin. Pelkkiä tilastoja tarkastelemalla lahtelaisilla ei tule olemaan mahdollisuuksia pisteille. Voittaja selviää kuitenkin vasta kun peli on pelattu.

SaiPa lähti joulutauolle mukavassa pisteputkessa sarjakolmosena. Joukkue taisteli loukkaantumisista huolimatta aina viimeisen ottelun viimeiseen vaihtoon saakka. Tauko tulikin keltamustille otolliseen aikaan. Kärkiketjun toipilaat saivat suurimmaksi osaksi paranneltuaan vaivansa ja muutama mies palasi jo perjantaina laatikkoon Bluesia vastaan.

Espoosta ei silti tälläkään kertaan ollut Lappeenrantaan viemisiä. Sputnikkien vaisu tuloshistoria Espoon areenalla jatkui edelleen. Perjantai-illan loppulukemat 3-0 kertovat kaiken tarpeellisen. Blues tuli peliin lennokkaasti vierasjoukkueen lähinnä ihmetellessä vierestä. Voittomaali syntyi jo ottelun neljännellä minuutilla hyvävireisen Daniel Widingin lavasta. Näin ollen SaiPa jäi ensimmäistä kertaa kuluvalla sesongilla kokonaan ilman maaleja.

Samoihin loppulukemiin päättyi myös lauantaina Lappeenrantaan matkaavan Pelicansin perjantaikoitos. Tulos tiesi samalla myös sitä, että Pelicans otti haltuunsa vähemmän kunniakkaan perättäisten tappiollisten otteluiden ennätyksen liigassa nykyisellä pistelaskujärjestelmällä. HIFK:n kukistama Pelicans hävisi nimittäin jo 11. kerran putkeen.

Jos on ollut Espoon areena SaiPalle viime vuosina tuskainen paikka pelata, on Lappeenrannan Kisapuisto ollut sitä myös Pelicansille. Pääsääntöisesti sekä SaiPa että Pelicans ovat hoitaneet toistuvasti keskinäiset kohtaamisensa kotihalleissaan.

Aukeaako SaiPan jalat?

Lappeenrantalaisten tappio Espoossa ei kuitenkaan selity pelkällä "Espoo-fobialla". Valmistautuminen otteluun, luistelu, kaksinkamppailut ja kiekollinen terävyys menivät kaikki Bluesin nimiin. Vaikka SaiPa sai takaisin Jesse Mankisen ja Patrick Davisin kaltaisia nimiä hyökkäykseen, meni pelaaminen enemmän hakemiseksi kuin varmaksi suorittamiseksi. Blues uhkui alusta asti voitontahtoa, mikä johti toivottuun lopputulokseen. Saipalaisten liike oli selvästi jäänyt jonnekin joulutauolle.

Pelicans laittoi kotijäällään HIFK:lle täysillä kampoihin, mutta niin vain kovasta yrityksestä huolimatta joukkue jäi nollille. Pitkä tappioputki on saattanut kasata jonkinlaisen taakan jo lahtelaisten harteille. Siksi tilanne voi olla jopa optimaalinen Pelicansin lauantaita ajatellen. Tie vie vaikeaan vieraskaukaloon ja alla rasittaa raskas taival.

Tappiolliset ja nollille jääneet joukkueet haluavat kumpikin varmasti unohtaa nopeasti tauon jälkeiset ottelunsa ja voittaa heti seuraavana päivänä vastustajansa. Pelicans lähtee puhtaana haastajana SaiPan kimppuun, ja se saattaa puolestaan aiheuttaa lappeenrantalaisleirissä pienoista herkkyyttä. Kotijoukkueen päävalmentajalla Pekka Tirkkosella on koko urakka valmistaa joukkueensa sellaiseen iskuun, ettei Espoon tapahtumat toistu. 

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Palasi Blues-otteluun pitkähkön loukkaantumisen jäljiltä. Mankisen palautumista täyteen kuntoon saadaan odotella vielä muutaman kierroksen ajan, mutta silti etenkin kotiotteluissa maalintekijältä on lupa odottaa viileitä ratkaisuja.

Joonas Alanne #25 | RoKi

Laitahyökkääjä

Alanne edustaa muuten kokeneessa lahtelaisnipussa tervetullutta nuoruutta. Rovaniemeltä lähtöisin oleva luisteluvoimainen hyökkääjä tuli Pelicansiin paikkaamaan loukkaantuneita, mutta vakuutti ja pelasikin itselleen pitkän jatkopestin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 1 3 4
2.Pekka Saarenheimo 1 2 3
3.Pavel Rosa 1 2 3
4.Tomi Pekkala 1 1 2
5.Vili Sopanen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle