Kisapuiston avaus

LIIGA / Ennakko
Perjantai iltana Lappeenrannassa siirrytään uuteen aikaan, uusistun Kisapuiston aikaan. Kevään ja kesän aikana reilulla neljällä miljoonalla eurolla remontoidun hallin avausotteluna nähdään SaiPa-Pelicans.

Jyväskylässä torstaina liigakautensa avannut SaiPa pelasi JYP:iä vastaan heikohkon ottelun jääden nollille. Päävalmentaja Heikki Mälkiän mukaan joukkue oli selvästi ylilatautunut ja tekeminen oli sen vuoksi hieman puolittaista. Perjantai illan kotiavauksessa samaan ei olisi varaa, sillä ainakin ennakkotietojen mukaan uusittuun halliin on saapumassa yleisöä reilusti. Nyt onkin SaiPan joukkueella näytön paikka, sillä kotiyleisö tulee varmasti uudelleenkin peliin, jos sputnikit esittävät taistelevaa ja yritteliästä kiekkoa.

Jos moni odottaa ottelua jännittyneenä, niin varmasti yhtä paljon jännitystä on siinä onko halli todellakin siinä kunnossa että SM-liigaottelu saadaan vietyä kunnialla läpi? Tiistaina asiaa kysyttiin toimitusjohtaja Timo Tikkiseltä ja ainakin tuolloin hän oli luottavainen asian suhteen.

- Kyllä uskon vakaasti että halli on valmis siltä osin kun on tarkoituskin. Siellä on ammattimiehiä töissä ja heihin luotetaan. Vaikka vielä ei aivan kaikkea ole suunnitellusti päästy tekemään, niin kyllä uskon valmistumiseen.

SaiPa aloittaa kovaa

Oli halli valmis tai ei, niin SaiPan joukkue tulee varmasti otteluun kovalla sykkeellä. Nyt on osoitettava että keltamusta joukkue on uusien puitteiden arvoinen joukkue. Tuon arvon voi osoittaa pelaamalla sitä modernia tahtokiekkoa, jota valmennusjohto on peräänkuuluttanut.

SaiPa tulee Pelicanssia vastaan varmasti taistelemaan jokaisessa tilanteessa raivoisasti, sillä pahinta mitä voisi tapahtua on flegmaattinen ja huono esitys. Vaikka Pelicans on lähes yksimielisesti tyrmätty liigan huonoimmaksi joukkueeksi, niin se ei oikeita löysään asenteeseen. Lahtelaiset ovat varmasti halukkaita pilaamaan SaiPan ensi-illan.

Taisteleva Pelicans

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen on ennen kauden alkua sanonut, että voittoja hän ei tule lupaamaan, mutta joka pelissä taistellaan. Tuo onkin varmasti hyvä lähtökohta kauteen, sillä kun Pelicansin pelaajalistaa katsoo, niin sieltä saralta ei paljoa paineita pelien voittamiseen tule. Varsinkin kauden avausottelu on sellainen paikka, että nyt on hyvä paikka näyttää kiekkomaailmalle että Pelicansia ei pidä väheksyä.

Vierailija lähteekin perjantain näytökseen varmasti paineettomassa tilassa, sillä paineet ovat uuden hallin ja uusitun joukkueenkin myötä SaiPalla. Siinä onkin Pelicansin mahdollisuus iskeä. Kestetään SaiPan alkurynnäkkö ja kun kotijoukkue alkaa hermostumaan, niin sitten isketään.

Joka tapauksessa illalla nähdään Kisapuistossa varmasti muistettavan arvoinen tapahtuma kokonaisuudessaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle