Jatkaako SaiPa pistekeräilyään?

LIIGA / Ennakko
Kauden yläkanttiin aloittanut Saimaan Pallo saa torstaina vieraita Lahdesta, jolloin Kisapuistoon saapuu kauden heikosti aloittanut Lahden Pelicans. SaiPan saldo tähän mennessä on kolmesta mestarisuosikkeja vastaan käydystä ottelusta neljä pistettä, kun taas Pelikaanien ainoa piste tuli kotona jatkoaikahäviöstä Helsingin IFK:ta vastaan.

Syksyn toisessa kotipelissä SaiPa pyrkii jatkamaan siitä mihin edellisessä jäi. Komea taisteluvoitto kotona Bluesista oli omiaan lisäämään kotiyleisön mielenkiintoa ja palauttamaan uskoa viime kauden rypemisen jälkeen. Lauantaina oli pitkästä aikaa kotoisessa Kisapuistossa tunnelmaa ja ääntä. Tästä myös pelaajat tykkäsivät ja he kiittelivätkin ottelun jälkeen palannutta tunnelmaa.

Machuldan paluu

Bluesia vastaan loukkaantuneena ollut tsekkitähti Vladimir Machulda tekee torstaina paluun Jokereista kotijäälle esiintyen ensi kertaa keltamustissa sitten tammikuun. Poissa kotijoukkueen riveistä lienee Joni Yli-Torkko, jonka pelikunnosta päätös tosin tehdään vasta pelipäivän aamujään jälkeen. Varma puuttuja on vielä viime kaudella Pelicanseja edustanut Teemu Riihijärvi, joka sai ottelurangaistuksen maanantaina tapeltuaan Jokereiden Markus Kankaanperän kanssa.

SaiPa on tällä kaudella pelannut erittäin aktiivista ja vauhdikasta peliä. Varsinkin kotiotteluihin ei lähdetä peruuttelemaan vaan pyritään kontrolloimaan ja tekemään aloitteet eikä kytätä pelkkiä vastahyökkäyksiä. Myös viime kauden kadoksissa ollut taistelu on tehnyt paluun ja enää ei kentällä nähdä laumaa kontrolloimattomia surffailijoita.

Arvaamaton Pelicans

Jos on SaiPa aloittanut kauden hyvin niin samaa ei voi sanoa lahtelaisryhmästä. Pelicansien alkukausi on ollut tervanjuontia verrattuna viime kauden aloitukseen. Lahdessa janotaan jo kauden avausvoittoa ja jatkoa viime kauden SaiPa-otteluille, jolloin Pelicans voitti kaikki kuusi joukkueiden välistä kohtaamista. Kaaneilta puuttunee ottelusta heidän ykköstykkinsä Joonas Jääskeläinen, jolla on pieni nilkkavamma. On kuitenkin pieni mahdollisuus olemassa, että Jääskeläinen nähdään torstaina jäällä.

Vaikka SaiPa lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, niin minkäänlaiseen vastustajan aliarvioimiseen ei ole varaa. Pelicans on edelleenkin vaarallinen joukkue eikä sitä ole syytä aliarvioida sillä silloin rankaistaan pahasti.

SaiPan kentälliset

1. Kenttä

Vladimir MachuldaPekka TirkkonenLubomir Vaic

Petri KokkoAki Tuominen



2. Kenttä

Kalle KermanAki UusikartanoAigars Cipruss

Frantisek BombicJuha Pursiainen



3. Kenttä

Ville KohoMika KauppinenMika Skyttä

Matti HanaAntti Hulkkonen



4. Kenttä

Teemu Somppi

Antti Wecström - Harri Tikkanen

Maalissa

Tomas Duba

(Juha Kuokkanen)

Pelicansin kentälliset

1. Kenttä

Olli Julkula - Jari Kauppila - Lasse Jämsen

Jermu Pisto - Jan Latvala


2. Kenttä

Toni Saarinen - Jani Keinänen - Oliver Setzinger

Tero Paappanen - Martin Cech


3. Kenttä

Teemu Sainomaa - Tomi Hirvonen - Veli-Pekka Nutikka

Kaj Lindström - Antti-Jussi Reimari


4. Kenttä

Jussi-Mikko Makkonen - Jarkko Väänänen - Ossi-Petteri Grönholm

Henri Laurila - Jaako Niskavaara


Maalissa

Pasi Kuivalainen

(Lasse Malinen)

» Lähetä palautetta toimitukselle