Onnistunut tiirikointi vai takalukko?

LIIGA / Ennakko
Tämän kauden runkosarjassa kaikki kolme kotiotteluaan voittanut ja molemmissa vierasotteluissa näköönsä saanut Rauman Lukko saapuu Kisapuistoon. Isäntäjoukkue SaiPa ei vielä tällä kaudella ole suostunut häviämään millekään joukkueelle varsinaisella peliajalla.

SaiPa

SaiPa on pelannut kauden viisi ensimmäistä otteluaan todella positiivisesti. Monien mielestä tämä on todellinen yllätys, sillä SaiPaahan työnnettiin runkosarjan kahden viimeisen joukkoon melkein kaikissa ennakkoveikkailuissa. SaiPan pelaajat uskovat kuitenkin itseensä ja tahtovat näyttää kaikille epäilijöille.

Viisi ottelu ilman tappiota varsinaisella peliajalla, vastassa muun muassa viime kauden finalistit Jokerit ja Tappara. Kolme peliä vieraissa, kaikki jatkoajalle, aina takaa-ajoasemasta. Eiköhän noista faktoista jo ilmene, mistä SaiPa ainakin alkukauden on tehty. Toivon mukaan tämä tahti säilyy koko talven.

Lukosta keskellä kesää siirtynyt Aki Uusikartano on loistanut ja herättänyt omalla esimerkillään muitakin. IFK:n hylkäämä Aigars Cipruss säestää hyvin, jos on pelikunnossa. Antti Hulkkonen pelaa aivan eri peliä kuin viime kaudella ja muutenkin koko joukkue on herännyt syvästä unestaan.

Tämä SaiPa ei anna periksi ja se onkin asia, jota kotikatsomo yli kaiken odottaa.

Lukko

Lukko on aloittanut kauden myöskin mukavasti. Ottelu viisi kuten SaiPallakin ja pisteitä vain yksi vähemmän. Huomioitavaa on kuitenkin se, että kaikki Lukon pisteet ovat tulleet kotiotteluista. Tappara kaatui hienosti 3-0, kotona, mutta vieraissa on kaksi kertaa otettu nokkaan. Sekä Jokerit että Blues pitivät molemmat pisteet kotonaan ja lähettivät Lukon tyhjin käsin joko kotimatkalle tai suoraan seuraavalle pelipaikalle, kuten Lappeenrantaan.

Lukon peli nojaa paljolti Petri Vehasen mainioon maalivahtipeliin sekä vahvaan puolustukseen, jossa kapellimestareina toimivat Erik Hämäläinen ja Toni Porkka, kaksi tämän kauden paluumuuttajaa.

Hyökkäys on kohtuullisen nimetön, mutta nurkumatta töitä tekevää ja valmentaja Ismo Lehkosen taktiikkaa työstävää porukkaa. Jason Cipolla, Jason Ulmer ja Quinn Hancock olivat jokainen omalla tavallaa viemässä pelipaikan Aki Uusikartanolta, joka kesken kesän siirtyikin SaiPaan.

Tuleeko maaleja?

Ottelusta ei voi kuin odottaa kohtuullisen vähämaalista. Suuren maalijuhlan tuntua ei varmasti Kisapuistossa tunneta. Siitä vastaavat molempien joukkueiden hyvin pelanneet maalivahdit. SaiPan ennakkoon heikkona kohtana pidetty puolustuskin on kestänyt vastustajien paineen.

Kuinka käy?

SaiPan apuvalmentaja Hannu Järvenpään mukaan SaiPan loukkaantumislistalaiset Joni Yli-Torkko sekä Aigars Cipruss olivat tänään jo joukkueen kanssa jäällä, mutta heidän pelikuntonsa selviää lopullisesti vasta huomenna.

Toivon mukaan molemmat ovat pelikunnossa huomenna ja SaiPa saa jalkeille neljä täyttä ketjua väsymisen ehkäisemiseksi.

Lukko jatkoi eilen pelatun Blues-ottelun jälkeen suoraan itään käymättä välillä kotonaan. Joukkue onkin varmasti iskussa alusta alkaen eikä jäsenissä tunnut matkan rasitukset.

SaiPan valmennuskaksikko Skriko-Järvenpää lähti jälkimmäisen mukaan "keksimään konsteja lukon avaamiseksi."

SaiPan tämänhetkisen kovan kunnon ja Lukon vieraspelaamisen johdosta allekirjoittanut löisi roponsa kiinni SaiPan niukan kotivoiton puolesta.

Vierasjoukkue on kuitenkin varmasti nälkäinen ja valmiina/halukas viemään molemmat pisteet mukanaan Raumalle.

SaiPa-Lukko, Kisapuistossa 1.10 klo 18:30!

» Lähetä palautetta toimitukselle