Niukasti maaleja, vaiko murskavoitto

LIIGA / Ennakko
Kahden päivän tauon jälkeen Lappeenrannassa jälleen SM-liigakiekkoa. Lauantaina oivassa syysvireessä oleva Porin Ässät haki ensimmäisenä pisteet Kisapuistosta, tiistaina sitä tulee yrittämään Rauman Lukko.

SaiPan ja Lukon koitokset Lappeenrannassa ovat vuosien saatossa olleet varsin vähämaalisia ja todella tasaisia vääntöjä. Pari poikkeusta on nähty ja poikkeukset ovat ollet SaiPan reiluja voittoja, Lukon ollessa aivan huutolaispojan asemassa. Viime kaudella joukkueiden välisissä kohtaamisissa vain yhdessä tehtiin yli viisi maalia. Tämänkin kauden toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa jäätiin neljään osumaan, jotka kaikki syntyivät vasta pelin päätöserässä, kun Lukko kellisti SaiPan Äijänsuolla lukemin 3-1.

Mutta se historiasta, sillä vaikka mennyt näyttäisi millaisia etuja kummalle tahansa joukkueista. SaiPa on ollut syksyn aikana hyvä kotijoukkue ja vaikka tappio Ässille tulikin, niin se tuskin mitenkään tuota asemaa horjuttaa. Sputnikit rynnivät ässäpelin kolmannen erän sellaisella asenteella, että Lukko saa olla varuillaan heti alusta alkaen. Tuskinpa keltapaitojen luistin toista kertaa lyhyen ajan sisään liikkuu nihkeästi Kisapuiston nyt jo hyvin kestävällä jäällä, kiitos tietenkin talven tulon.

Lähtökohtia peliin

Vierailija saapuu Raumalle hieman vajavaisena, sillä Sami Torkilla on rasitteen ottelurangaistus edellisestä pelistä ja pitempää kakkua saattaa olla luvassa. Toni Koivistokin lensi ottelussa JYP:iä vastaan suihkuun ja hänenkin pelaamisensa on epävarmaa. Loukkaantumisten takia poissa ovat Ruotsista palannut Mikko Luovi sekä kauden alla loukkaantunut Samu Isosalo. Toni Porkan pelaaminen on vielä hämärän peitossa. Poissaolijoiden mahdollisesti suuri määrä ei ainakaan Lukon iskukykyä paranna, mutta se antaa näytön paikan uusille nimille.

Yksi tällainen nimi on Ilkka Saarela, joka on tällä hetkellä A-nuorten SM-sarjan pistepörssin kärkinimi. Sukunimi velvoittaakin pistetehtailuun, sillä Ilkan isoveli Pasi on kaikille jääkiekkoa seuraaville tuttu pistelinko kaukaloista. Jos Ilkka ensiesiintymisensä suorittaa, niin hän saattaa tehdä sen isoveljensä kanssa samassa ketjussa.

SaiPan loukkaantumistilannekaan ei parhaalta mahdolliselta näytä ja näillä näkymin kolmikko Lehtonen, Machulda ja Hirvonen seuraa ottelun päätykatsomon yläriviltä. SaiPa on pystynyt hyviin suorituksiin ilman tuota kolmikkoakin, joten loukkaantumistilanteella ei ainakaan Petri Skriko pääse mahdollista huonoa peliä perustelemaan. Mielenkiintoista on lähinnä nähdäänkö hyökkäysketjuissa muutoksia. Ässiä vastaanhan ketjuja sotkettiin kolmanteen erään ja se toikin tulosta, ainoastaan kolmikko Kerman-Sachl-Immonen pysyi kasassa. Tuo kolmikko esittikin SaiPan parasta peliä, mutta tehot puuttuivat sillä kertaa.

Ottelun alku tullee olemaan SaiPan kovaa yritystä ja pelin kannalta varsinkin Lukolle on tärkeää kuinka he siitä selviävät. Onnistunut maalivahtipeli on yksi Lukon mahdollisen voiton avaimista, muuten pisteet jäävät Lappeenrantaan. Sputnikkien on oltava kärsivällisiä ja puolustettava huolella kaiken hyökkäämisen seassa, sillä Lukko kyttää varmasti vastahyökkäyksiä todella tarkkana.

» Lähetä palautetta toimitukselle