Ketut tulevat kylään

LIIGA / Ennakko
Lauantaina käydään todellinen ns. neljän pisteen ottelu kun playoff-viivan tuntumassa oleskelevat SaiPa ja Rauman Lukko ottavat yhteen Kisapuistossa. Joukkueiden otteet ovat viime aikoina olleet kuin yö ja päivä, Lukko on vahvassa myötäisessä kun taas SaiPa yrittää luovia vastakkaisessa.

Viime aikaisten heikkojen kotiotteluiden jälkeen ottelu on SaiPalle jo lähes pakkovoitto. Katsojille alkaa tarpomisesta jo tulla mieleen edelliskausi ja se näkyy yleisössä. Porukkaa on vähän ja ääntä vielä vähemmän. Sinänsä säälittävää miten helposti yleisö hylkää joukkueen, kun menee vähänkin huonommin. Lisäksi olisi erittäin tärkeää ettei pudotuspelipaikka karkaa liian kauas, muuten tulee loppukaudesta vaikea.

Lukko puolestaan saisi voitolla eroa viivan alle ja vankistaisi asemiaan playoff-joukkueena. Lukon viime ottelut ovatkin menneet hyvin – tappioita on vain kaksi viimeisissä yhdeksässä koitoksessa.

Selkeneekö pelaaminen?

Katsomoon pistää silmään kotijoukkueen pelaamisen sekavuus. Välillä näyttää, etteivät pelaajat tiedä, mitä heidän pitäisi tehdä. Tai jos tietävät niin he eivät ainakaan tee sitä. Parhaiten tämä tuli ilmi viime pelissä Tepsiä vastaan ylivoimalla, jossa syntyi lukuisia paitsioita kiekon viennissä alueelle. Myös avauspeli tökki kovan karvauksen takia.

Huolestuttavinta viime peleissä on kuitenkin ollut, että näyttää kuin kaikkia pelaajia ei kiinnosta pelata ja yrittää. Varsinkin joukkueen vanhemmat pelaajat, Tirkkonen, Machulda ja Cipruss, ovat olleet aivan yössä. Oikea paikka heille voisikin olla nelosketju tai penkin pääty, jos he vaikka heräilisivät sitä kautta. Positiivisimpia ovat olleet nuoret, nopeat laiturit Joni Yli-Torkko ja Kalle Kerman, unohtamatta tietenkään Lubomir Vaicia.

Otteluun SaiPa saa parhaan miehistönsä jäälle, ellei mitään yllättävää tapahdu viime hetkillä. Näin ollen Teemu Somppi jäänee kokoonpanon ulkopuolelle ja istuu katsomossa tarkkailemassa. Maalissa Tomas Duba on pelannut hyvin, mutta torjuntavastuun tähän peliin saanee Juha Kuokkanen.

Paketti kasassa ja toiminnassa

Lukon valmentaja Ismo Lehtosen opit ovat alkaneet mennä perille pelaajillekin. Kova tempo ja intensiteetti ovat poikineet hyviä tuloksia, kuten saldo osoittaa. Haittapuolena pelityylissä ovat rangaistukset ja niitä raumalaiset ovatkin saaneet liigassa toiseksi eniten. Joukkoon mahtuu sekä normaaleja kakkosia kuin useita isompiakin rangaistuksia. Lehkonen onkin käynyt melko kuumana tuomareille viime peleissä jäähyistä.

Myös Lukon toimistolla ollaan oltu hereillä kesken kauden. He ovat palkanneet kauden aikana kaksi kovaa ulkomaalaisvahvistusta, joilla molemmilla NHL-kokemusta. Lähes kahdeksansataa ottelua taalaliigassa pelannut Robert Kron onkin ollut vakuuttava ensi peleissään ja luultavasti vain parantaa kunhan saa otteluita alleen. Hänen ketjutoverinaan on pelannut Marian Cisar, joka pelasi viime kaudella Kimmo Timosen seurakaverina Nashvillessä. Suuressa roolissa on myös kultakypärää kantava Pasi Saarela, joka pelaa jälleen hyvää kautta.

Poissaolijoita ovat pelikiellossa oleva kapteeni Erik Hämäläinen sekä toinen puolustaja Teemu Kesä. Epävarma pelaamisesta on Toni Koivisto. Lisäksi Lukko vuokrasi Hermanni Vidmanin sekä Markus Jämsän Vaasan Sportiin, joten heitäkään ei jäällä nähdä. Maalilla aloittanee hyvin pelannut Mikael Vuorio, mutta Ikan tietäen mikään ei ole varmaa.

Lukolla on varmasti vieläkin hampaankolossa edellinen visiitti Kisapuistossa. Alkukaudella SaiPa pöllytti vierailijoiden turkkia peräti 9-2. Jos Lukko sortuu jälleen jäähyilemään, niin silloin Sputnikeilla on hyvät saumat voittoon. Muuten tämän hetken kunto puoltaa vierasvoittoa, mutta jos SaiPa herää niin mahdollisuudet heilläkin ovat.

» Lähetä palautetta toimitukselle